Кръвообращението: растението, което помага за подобряването му

Кръвообращението: растението, което помага за подобряването му
Прегледи: 5 229
4.9/5 (21 гласа)

Кръвообращението е жизненоважен процес за човешките същества, тъй като чрез него сърцето изпомпва кръв в тялото. Тази жива тъкан, съставена от течности и твърди частици, разпределя кислород и хранителни вещества в клетките и елиминира отпадъците, от които тялото не се нуждае.

Фактори като липса на физическа активност, лоша диета и хидратация, консумация на алкохол и тютюн и заболявания като затлъстяване, диабет и хипертония понякога причиняват неправилна циркулация на кръвта и образуване на съсиреци в кръвоносните съдове.

Лошото кръвообращение може да възникне и от естествен процес на стареене на тялото и да представлява симптоми като подуване на краката, студени ръце и крака и спазми.


Може да ви интересува

Естествените лечения за лошо кръвообращение включват използване на диуретични чайове, като зелен чай или чай от магданоз, пиене на повече течности през деня или намаляване на приема на сол. По същия начин е важно да движите краката и ръцете си, за да улесните потока на това вещество и да избегнете натрупването на течности, които могат да причинят подуване.

Едно от домашните лекарства, които могат да се използват за облекчаване на това състояние, е розмаринът, растение, богато на съединение, наречено розмарицин, което има положителен ефект върху кръвообращението. Консумацията на розмарин може да помогне за предотвратяване на разширени вени и намаляване на подуването на краката, благодарение на факта, че насърчава оксигенацията на крайниците.

Съставки

50 грама пресен розмарин
1 чаша алкохол

Начин на приготвяне

Поставете алкохола в бутилка и след това добавете листата розмарин, които трябва да са възможно най-пресни. Покрийте бутилката и оставете алкохола да мацерира растението в продължение на 15 дни, като го поставите на тъмно, добре покрито място. След това време сместа се прецежда и се съхранява в непрозрачна бутилка, за да не се влияе от светлина.

Може да ви интересува:  Натурален сок за подобряване на кръвообращението в краката и облекчаване на разширени вени

За да го приложите, почистете мястото, където ще се използва, след това поставете лекарството и го масажирайте кръгово с върховете на пръстите си, така че алкохолът да попие в кожата. Процесът се повтаря на всеки три дни и за период от две седмици.

Препоръки

Освен тази домашна алтернатива е важно да поддържате здравословно тегло, за да улесните процесите на кръвообращението.

Редовната сърдечно-съдова дейност, като джогинг, също е от ключово значение. Това подобрява способността на тялото да приема и използва кислород, като същевременно спомага за разширяването на кръвоносните съдове, което им позволява да функционират по-ефективно и лесно да получават кислород.

Храната е друг определящ аспект. Яденето на риба, съдържаща омега-3 мастни киселини, помага за насърчаване на здравето на сърдечно-съдовата система и подобрява кръвообращението. Същото се случва и с консумацията на чай.

И накрая, важно е да поддържате балансирани нива на желязо. Този минерал е необходим за производството на хемоглобин, един от важните компоненти на червените кръвни клетки, който е необходим за транспортирането на кислород.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

1 коментар за “Кръвообращението: растението, което помага за подобряването му

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *