Чудодейно природно лечение! Облекчава симптомите на разширени вени

Прегледи: 653
5/5 (1 гласа)

Разширените вени се дължат на подуване на вените, поради лошо кръвообращение, което увеличава натиска върху стените на вените и ги деформира. Обикновено се появяват по краката и по-често страдат жените, но се срещат и при мъжете и са много болезнени. Поради тази причина е важно, особено с напредването на годините, да се предотврати появата на разширени вени. При някои хора разширените вени могат да причинят болка и дискомфорт.

Симптоми на разширени вени

Разширените вени могат да причинят различни и като цяло неспецифични симптоми:

  • Те се влошават през целия ден (влошават се привечер) и през топлите периоди от годината (пролет, лято)
  • Усещане за подуване. Това е много често оплакване, въпреки че не винаги е ясно видимо
  • Тежест в краката. Подобно на подуване, това е много често срещан дискомфорт. Особено често се среща при жени и се влошава с менструалния цикъл (обикновено се влошава точно преди менструация).
  • Сърбеж. Често се забелязва, особено около глезените и особено при тежки случаи на варикозна болест с кожни промени (потъмняване или атрофия на кожата около глезена).
  • Болката като такава не е типична за разширените вени, но може да се появи. Ако се локализира внезапно и интензивно във варикозния тракт, може да подсказва локално усложнение под формата на варикофлебит.
  • Обикновено през нощта и преди всичко, ако сте прекарали много часове на крака през деня.
  • Усещане за тежест в краката. Особено по време на почивка в леглото. Не е специфично за разширените вени и се проявява и в случай на неврологични, психиатрични заболявания или електролитни нарушения, наред с други.
Може да ви интересува:  Лек срещу суха кашлица, храчки и грип! Ефективен домашен сироп

Може да ви интересува

Предлагаме ви домашно лечение, което помага за намаляване на появата и болката от разширени вени.

Хамамелисът е много ефективна билка за укрепване на кръвоносните съдове и следователно може да намали симптомите на разширени вени. Съдържа галова киселина и няколко етерични масла, които могат да помогнат за намаляване на подуването и болката.

Накиснете кърпа във вода от хамамелис и я поставете върху засегнатата област. Правете това два или три пъти на ден в продължение на един до два месеца. Вода от хамамелис можете да закупите онлайн или в магазини за здравословни храни.

Като алтернатива напълнете вана с топла вода и добавете 10 до 20 капки дестилиран хамамелис. Накиснете краката си в разтвора за поне 15 минути. След това измийте краката си с чиста вода и ги подсушете. Следвайте това лекарство веднъж на ден в продължение на един или два месеца.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *