Естественият лек, който помага за намаляване на излишната пикочна киселина

Прегледи: 536
5/5 (5 гласа)

Ако имате високи нива на пикочна киселина или познавате някой, който страда от подагра, ще знаете, че хората с този проблем трябва да контролират диетата си много внимателно. Това е така, защото ако имате това състояние, една от първите точки, които трябва да имате предвид, е да избягвате храни, забранени за пикочна киселина, тъй като те обикновено са продукти, богати на пурини, които повишават концентрацията на това вещество в кръвта.

Намалете пикочната киселина бързо

Трябва да следвате диета, която се основава на храни с ниски нива на пурини. Тези диети ще включват зеленчуци и плодове за понижаване на пикочната киселина.
Трябва да избягвате храни с високо съдържание на пурини: месо, морски дарове, алкохолни напитки и газирани напитки са някои примери за храни, които са забранени за пикочна киселина.
Хидратацията е от съществено значение за елиминирането на излишните пурини и токсини от тялото ви, така че не забравяйте да пиете поне 1,5 литра вода на ден.
Има голям брой естествени лекарства за пикочна киселина, които могат да бъдат много полезни за вас, така че продължете да четете тази статия и открийте някои от най-добрите инфузии за пикочна киселина.

Може да ви интересува:  Как да прочистим черния дроб естествено и бързо

Може да ви интересува

Предлагаме ви естествен лек за понижаване нивата на пикочната киселина.

Чай от глухарче за пикочна киселина

Съставки

Глухарче – 2 супени лъжици (цветовете)
Вода – 500 мл
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Наливаме водата в тенджера, когато заври, добавяме глухарчето. Варим за 10 минути, след това оставяме запарката да престои няколко минути. Прецеждаме и подслаждаме по желание. Препоръчително е да пиете между 1 и 2 чаши на ден, за да намалите максимално нивата на пикочна киселина.

Глухарче

Глухарчето е лечебна билка, която е едно от най-добрите средства за естествено понижаване на пикочната киселина, тъй като то е много ефективно почистващо средство, което помага за елиминирането на течности от тялото ни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *