Пречиства черния дроб от токсини и мазнини. Билки номер 1 за черния дроб

Прегледи: 384
5/5 (8 гласа)

Ако приемате лекарства, мазни храни, газирани напитки или алкохол, вероятно също имате нужда от прочистване на черния дроб. Лекарствата може да са неизбежни, но лошите навици трябва да се откажат и да се започне пречистващо лечение.

Днес ще разгледаме 3 билки, които са достъпни и са в самия връх на естествените решения за здравето на черния дроб. Могат да се намерят в аптеките под формата на чайове или хранителни добавки.

Глухарче за прочистване на черния дроб


Може да ви интересува

Коренът се използва за прочистване на черния дроб, но други части на растението също са лечебни. Въпреки че глухарчето има различни ползи за здравето, съвременните фитотерапевти го препоръчват за прочистване на черния дроб, жлъчката и целия организъм. Глухарчето може да помогне за регенерирането на чернодробните клетки.

Чай от корен от глухарче

Една малка лъжица наситнен корен от глухарче се залива с 200 мл студена вода. Загрейте до кипване и оставете да поври малко. След това оставете да престои още 10 минути, след което прецедете чая. Пие се 3 пъти на ден по една чаена чаша.

Артишок за прочистване на черния дроб

Това е зеленчук, чиито цветове се използват за храна, а листата се използват за медицински цели. Артишокът традиционно се използва за прочистване на тялото, но е много ефективен и за понижаване на холестерола. Най-често се използва под формата на тинктури или като чай от листа на артишок. Действа за подобряване на функциите на черния дроб, защита на черния дроб и прочистване на черния дроб. Намалява нивата на холестерола и липидите в кръвта. Подпомага отделянето на жлъчката и уринирането.

Чай от артишок

Чаят от артишок се приготвя, като една малка лъжица листа от артишок се залива с 200 мл вряща вода. Трябва да престои 10 минути, преди да се прецеди. Пие се 3 пъти на ден по една чаена чаша половин час преди хранене.

Може да ви интересува:  Домашно средство за бързо и трайно отслабване и изгаряне на коремни мазнини

Бял трън за прочистване на черния дроб

Със сигурност е най-ценното растение, когато говорим за защита и почистване на черния дроб. Латинското наименование е Silybum marianum. Расте диво в средиземноморския регион и се култивира в много страни. Това внушително растение може да достигне до 2 метра височина и е много бодливо. Въпреки това си струва да положите усилия да откъснете това растение, заради неговите изключителни лечебни свойства.

Препоръчва се за хора, склонни към алкохол и мазни храни. Проявява ефективно действие при токсично увреждане на черния дроб и има добър протективен ефект при остри и хронични чернодробни заболявания. Активната съставка в белия трън се нарича силимарин. Ролята на силимарина нараства, тъй като той е единственото средство за възстановяване и защита на черния дроб при чернодробна цироза и хепатит.

Днес се предлага най-вече като хранителна добавка или силимарин на капсули. Силимаринът повишава нивата на глутатион в черния дроб. Глутатионът е най-важният антиоксидант, който защитава черния дроб. Нивата на глутатион спадат, ако сме под въздействието на много токсини ежедневно. Силимаринът предпазва черния дроб от разрушителното действие на много лекарства. Можете да намерите и чай от плодовете на бял трън.

Чай от бял трън

Една малка лъжица от тази билка се залива с чаша вода или кисело мляко. След това се разбърква и се пие на 3 пъти на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *