Естествено масло за премахване на целулита, което ще ви помогне да постигнете тонизирана кожа!

Прегледи: 653
4.9/5 (12 гласа)

Целулитът е много често срещано и безобидно кожно заболяване, което причинява появата на подутини и трапчинки по бедрата, ханша, задните части и корема. Състоянието е по-разпространено при жените. Много хора се опитват с променлив успех да подобрят външния вид на кожата си със загуба на тегло, упражнения, масажи и кремове, рекламирани като решения за целулит. Има и медицински доказани възможности за лечение, въпреки че резултатите не са незабавни или дълготрайни.

Целулитът или портокаловата кора изглеждат като кожа с трапчинки или неравности. Понякога се описва като с текстура на портокалова кора. Можете да видите лек целулит само ако ощипете кожата си в зона, където имате целулит, като например бедрата. По-сериозният целулит прави кожата да изглежда набръчкана и грапава с участъци от върхове и падини.

Малко се знае за причините за целулита. Той засяга фиброзните съединителни връзки, които държат кожата към подлежащия мускул, с мазнини между тях. Докато мастните клетки се натрупват, те се натискат нагоре към кожата, докато дългите, твърди въжета се дърпат надолу.


Може да ви интересува

Освен това хормоналните фактори играят важна роля за появата на целулит, а генетиката определя структурата на кожата, текстурата на кожата и типа на тялото. Други фактори, като тегло и мускулен тонус, влияят дали имате целулит, въпреки че дори хора в добра форма могат да го имат.

Може да ви интересува:  Най-добрата инфузия за облекчаване на кашлица и настинка с 2 мощни съставки

Днес ще ви дам моята специална рецепта и съвети как да премахнете целулита за кратко време.

Рецепта: Изглаждащ скраб за целулит от розмарин и здравец
Етеричните масла от розмарин и здравец помагат за тонизиране и изглаждане на кожата, като същевременно подобряват кръвообращението. Този скраб трябва да се използва всеки ден под душа за най-добри резултати; в същото време се фокусирайте върху упражняването на проблемните зони, за да стегнете подлежащите мускулни слоеве и да премахнете целулита отвътре навън

Съставки

1/2 чаша какаово масло
1/2 чаша захар
20 капки етерично масло от розмарин
20 капки етерично масло от здравец

Начин на приготвяне

В малка купа смесете какаовото масло и захарта. Добавете етеричните масла от розмарин и здравец и разбъркайте отново, като се уверите, че всички съставки са смесени добре. Прехвърлете сместа в стъклен буркан с плътно затваряне.

Начин на приложение

Използвайте тази смес по време на душ всеки ден в продължение на 2-3 седмици подред, след което повторете този процес 2-3 пъти седмично.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *