Народен лек за здрави кости и стави! Кажете сбогом на остеопорозата

Прегледи: 1 790
4.6/5 (11 гласа)

Костната тъкан, известна още като скелетна тъкан, е специализиран вид съединителна тъкан, която съставлява по-голямата част от човешката скелетна система. Той е от съществено значение за различни жизнени функции, включително структурна подкрепа, защита на жизненоважни органи, настаняване на костния мозък, който произвежда кръвни клетки, и съхранение на основни минерали като калций и фосфор.

Костната тъкан се характеризира със своята твърдост и устойчивост, атрибути, които идват от нейната минерализирана извънклетъчна матрица, съставена главно от колаген и калциеви соли. Въпреки твърдия си и непроменлив външен вид, костната тъкан е жива, динамична тъкан, която непрекъснато се ремоделира в отговор на физически сили и метаболитни изисквания.

Има два основни типа костна тъкан: компактна костна тъкан и пореста костна тъкан. Компактната костна тъкан, известна още като кортикална кост, образува твърдия външен слой на костите и е от решаващо значение за опората и защитата. Гъбеста костна тъкан или трабекуларна кост се намира вътре в костите, особено в краищата на дългите кости и от вътрешната страна на плоските кости, като гръдната кост и прешлените. В тази пореста тъкан се помещава червеният костен мозък, който е отговорен за производството на кръвни клетки.


Може да ви интересува

Болестите и нарушенията на костната тъкан могат да имат значително въздействие върху здравето и качеството на живот. Остеопорозата, например, е състояние, при което костната резорбция надвишава образуването на кост, което води до кости, които са отслабени и склонни към фрактури. Други състояния, като остеогенезис имперфекта, са генетични нарушения, които засягат производството и структурата на колаген в костната тъкан.

Може да ви интересува:  Чаят, който лекува от глава до пети! Елиминира токсините, подобрява паметта и понижава холестерола

Днес ще Ви покажем ценен природен лек, който има много положителен ефект върху костите. Сковаността и болката в тялото са често срещани при хората, особено след 50-годишна възраст. Най-често става дума за остеопороза. Загуба на нормална костна твърдост и плътност. Остеопорозата е състояние, което не бива да се пренебрегва, но трябва да се намерят добри източници на калций. Ако приемате това лекарство, по една чаена лъжичка на ден, ще си осигурите достатъчно количество калций. Костите ви ще започнат да се регенерират и ще бъдат в по-добро състояние.

Съставки

1 яйце
1 лимон

Начин на приготвяне

Поставяме добре измитото яйце (цяло) в чаша и добавяме прясно изцедения лимонов сок. В чашата не трябва да остава много място, а само толкова, колкото е необходимо за лимоновия сок. Бързо ще забележим, че реакцията е започнала и че процесът на отделяне на калция от черупката на яйцето е започнал. Ще видим как се образуват мехурчета. Под влияние на тази реакция яйцето ще започне да се върти.

След час на върха на чашата ще се появи гъста пяна. Но с течение на времето тази пяна напълно ще изчезне. Оставяме яйцето да престои в лимоновия сок за около 48 часа. Лимоновия сок вече съдържа голямо количество калций. Приемайте по една чаена лъжичка дневно. Това количество е достатъчно за 5 дни. След това направете почивка от 5 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *