Домашният лек, който прочиства черния дроб, жлъчката и подобрява храносмилането

Домашният лек, който прочиства черния дроб, жлъчката и подобрява храносмилането
Прегледи: 645
5/5 (4 гласа)

Най-честите причини за увреден черен дроб са лекарствата и алкохолът. Медикаментите са изкуствени и непознати вещества за черния дроб, които той не може лесно да разпознае и преработи. Алкохолът и газираните напитки са много вредни за черния дроб, тъй като го натоварват с токсини.

Тези, които редовно приемат лекарства или алкохол, трябва да започнат тази природна терапия. Състои се от две напитки, които редувам, защото те допринасят за прочистване на черния дроб, след това на кръвта, тоест на целия организъм.

Първата напитка е сок от цвекло с лимон
Прясно изцеденият сок от цвекло има голяма хранителна стойност и има многобройни ползи за здравето.


Може да ви интересува

Начин на приготвяне
С помощта на екстрактор изцедете сока от едно цвекло. Добавете сока на един лимон или по желание портокал.
Друг вариант е да го смесите със сок от моркови и ябълка.
Трябва да се отбележи, че е най-добре цвеклото да се включи в балансирана диета като част от цялостен подход за поддържане на здравето на черния дроб.

Домашният лек, който прочиства черния дроб, жлъчката и подобрява храносмилането

Цвеклото се препоръчва за здравето на черния дроб по няколко причини.

  • Почистване на черния дроб.

Цвеклото е богато на фитонутриенти, включително беталаини, които могат да помогнат за прочистване и детоксикация на черния дроб. Тези съставки подпомагат елиминирането на токсините от тялото, като помагат на черния дроб да изпълнява по-добре функциите си.

  • Антиоксидантни свойства.

Цвеклото съдържа антиоксиданти като витамин С и манган, които предпазват черния дроб от оксидативен стрес. Оксидативният стрес може да увреди черния дроб и да допринесе за развитието на чернодробно заболяване.

  • Намаляване на възпалението.

Ефектите от консумацията на цвекло могат да се видят в намаляването на възпалението в черния дроб. Хроничното възпаление може да бъде рисков фактор за чернодробно заболяване. Следователно намаляването на възпалителния процес ще бъде важно за запазване здравето на черния дроб.

  • Подобряване на притока на кръв.

Цвеклото може да подобри притока на кръв в тялото, включително черния дроб. По-добрият кръвен поток вероятно също ще помогне на черния дроб да изпълнява функциите си по-ефективно.

  • Прочистване на жлъчката.
Може да ви интересува:  Оцет и джинджифил: ето как могат да се използват за премахване на гъбички по ноктите

Цвеклото може да помогне за регулиране на жлъчната секреция, което е от съществено значение за доброто храносмилане на мазнините и елиминирането на токсините от тялото.

Домашният лек, който прочиства черния дроб, жлъчката и подобрява храносмилането

Друга напитка, която трябва да включите в диетата си за здраве на черния дроб, е суроватката. За да не пиете сок от червено цвекло всеки ден, е добре тези две напитки да се комбинират и да се редуват.

Суроватката е страничен продукт, който се получава от млякото при производството на сирене. Това е течността, която остава, когато млякото се подсирва. Суроватката от козе мляко е дори по-здравословна от кравето мляко. Приемайки суроватка, ние доставяме на черния дроб активни съставки, които го регенерират.

Суроватката има няколко потенциални ползи за здравето на черния дроб.

  • Детокс.

Суроватката може да помогне за детоксикация на черния дроб, тъй като съдържа съставки като глутатион, които играят ключова роля в процеса на детоксикация на тялото. Черният дроб използва глутатион, за да неутрализира и изхвърли вредните токсини от тялото.

  • Аминокиселини.

Суроватката е богата на незаменими аминокиселини, включително цистеин, метионин и таурин. Тези аминокиселини играят важна роля в детоксикацията и регенерацията на черния дроб. Цистеинът по-специално помага за производството на глутатион, който е от решаващо значение за здравето на черния дроб.

  • Антиоксиданти.

Суроватката съдържа антиоксиданти като витамин С и Е, които помагат за защита на черния дроб от оксидативен стрес. Оксидативният стрес може да увреди черния дроб и да допринесе за развитието на чернодробно заболяване. Суроватката може да помогне за намаляване на възпалението в черния дроб, което често се свързва с различни форми на чернодробно заболяване.

  • Подобряване на храносмилането.

Суроватката може да поддържа здравословно храносмилане, което косвено ще бъде от полза за черния дроб. По-доброто храносмилане означава, че черният дроб трябва да работи по-малко, за да преработи храната и да усвои хранителни вещества.

Домашният лек, който прочиства черния дроб, жлъчката и подобрява храносмилането

 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *