Ако приемате зехтин и лимон всеки ден, това ще се случи

Прегледи: 1 259
5/5 (5 гласа)

От много години има много популярно домашно лекарство, което се състои в приемането на малко зехтин с няколко капки лимонов сок преди закуска, тоест на празен стомах. Благодарение на тези две съставки, това естествено лекарство е отличен вариант, тъй като съдържа множество лечебни и лечебни свойства, които са много полезни за нашето здраве.

Защо да приемате зехтин на празен стомах?

Зехтинът регулира концентрацията на триглицеридите в кръвта. Когато тялото гладува, стомахът ни е празен, след като сме прекарали значителен брой часове без да ядем нищо. През това време тялото ни е в състояние на хипогликемия, което означава, че при прекъсване на този пост тялото ни ефективно усвоява първото нещо, което ядем. Тогава се възползват всички свойства на храната, която консумираме, тъй като тялото ни не участва в друг предишен храносмилателен процес.


Може да ви интересува

Поради тази причина се препоръчва да приемате една супена лъжица зехтин екстра върджин на празен стомах като естествено средство за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания и борба с окисляването на нашите клетки.

Зехтин и лимон на празен стомах

Един от най-известните начини да приемате екстра върджин зехтин на празен стомах е да го направите смесен с лимон. Тази съставка добавя антибактериални и имунологични сили.

Ако добавим свойствата на двете съставки, екстра върджин зехтин и лимон, можем да детоксикираме тялото, да стимулираме жлъчния мехур, да отслабнем и да подобрим функционирането на храносмилателната система.

Ползи от приема на зехтин и лимон на празен стомах

Естествено противовъзпалително. Зехтинът екстра върджин съдържа олеокантал, естествено органично съединение, известно като естествен ибупрофен.

Намалява стомашната киселинност. Консумирането на зехтин на празен стомах намалява киселинността на стомаха, тъй като образува филм върху стената, насърчавайки чревния транзит и подобрявайки усвояването на хранителните вещества, оптимизирайки работата на определени органи, като жлъчния мехур, панкреаса и/или черния дроб. Зехтинът с лимон е ефективен срещу тези проблеми благодарение на газогонните си свойства, които помагат за намаляване на някои симптоми на тези храносмилателни разстройства като газове и подуване на корема.

Помага за отслабване. Зехтинът има засищащ ефект. Oleylethanolamide, съединение, получено от олеинова киселина, е научно доказало способността си да ускорява метаболизма и консумацията на енергия. Не можем обаче да забравим, че зехтинът екстра върджин е мазнина и че прекомерната му консумация може да има противоположни ефекти.

Може да ви интересува:  Как да сгъстим фината коса с една единствена естествена съставка


Подпомага нашата сърдечно-съдова система. Зехтинът екстра върджин е чудесен съюзник в нашето сърдечно-съдово здраве. В допълнение, приносът на витамин С от лимона също придава на този домашен лек свойства, които укрепват имунната система и по този начин се предпазваме от различни вирусни инфекции, като грип и настинки.

Подпомага храносмилателната ни система. Зехтинът екстра върджин действа върху хепатобилиарната система, свързана с храносмилателната система. Всъщност той стимулира функционирането на жлъчния мехур, като по този начин намалява образуването на камъни в жлъчката, гладувайки за разтваряне и изхвърляне на вече образуваните камъни. Освен това помага за предотвратяване на гастрит и появата на стомашни язви. Той се бори с бактерията „Helicobacter pylori“, свързана с голяма част от стомашните язви и голям брой хронични гастрити.

Предпазва черния дроб. Зехтинът екстра върджин предпазва от неалкохолна мастна чернодробна болест чрез активиране на противовъзпалителни механизми в мастната тъкан и модифициране на мастния състав на черния дроб. Приемането на една супена лъжица зехтин на гладно подобрява функциите на черния дроб и спомага за пречистването на организма.

Регулира холестерола. Зехтинът с лимон има регулаторни свойства благодарение на богатството си на незаменими мастни киселини, които помагат за намаляване на мазнините, съхранявани в кръвта, от една страна, и от друга страна, регулират нивата на холестерола и триглицеридите, повишават HDL холестерола (или добрия холестерол) и намаляват LDL (или лош) холестерол.

Как да си приготвим домашен лек със зехтин и лимон

Най-добрият начин да комбинирате такива полезни продукти и да се възползвате от многобройните им качества е да ги приемате винаги на празен стомах, с прясно приготвеното природно средство. Най-добре е да смесите зехтин и лимонов сок с чаша топла вода.

На празен стомах, веднага щом се събудите, вземете една супена лъжица зехтин в чаша топла вода и изстискайте сока на половин лимон. При необходимост може да подсладите сместа с малко мед. Разбъркайте добре и изпийте. След половин час (или дори малко по-малко) можете да закусите нормално.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *