Чудотворен крем за облекчаване на подуване на краката, глезените и стъпалата

Прегледи: 520
5/5 (10 гласа)

Причината, поради която краката ни се подуват, е тясно свързана с проблеми, произтичащи от лоша циркулация на лимфната течност. Това е, което поражда онова досадно усещане за възпаление, задържане на течности и уморени крака.

За щастие можете да го отстраните от вкъщи по по-лесен начин, отколкото си мислите. Първото и най-важно нещо е да въведете малко физическа активност в ежедневието си, дори и да е само 30 минути ходене на ден. А ако имате нужда от допълнителна помощ, можете да се обърнете към определени кремове и козметични продукти, които освен че ще успокоят и премахнат отока, ще подобрят и външния вид на краката и глезените.

Подуването на краката или глезените е често срещано и може да възникне по различни причини. Причините за подуване на краката могат да включват:

  • заседнал начин на живот
  • използването на неподходящи обувки
  • бременност
  • определени медицински състояния

Може да ви интересува

Когато течността се натрупа в тъканите, това се нарича оток. Въпреки че отокът изчезва от само себе си, има някои домашни средства, които могат да намалят подуването по-бързо и да увеличат собствения ви комфорт.

Може да ви интересува:  Мощният чай, който помага за изгаряне на мазнини, борба със задържането на течности и уринарни инфекции

Чудотворен крем за облекчаване на подуване на краката, глезените и стъпалата

Съставки

3 супени лъжици гел от алое вера
1 супена лъжица етерично масло от лайка

Начин на приготвяне

Смесете в стъклен буркан гела от алое вера с етеричното масло от лайка. Разбъркайте добре. Съхранявайте крема винаги в затворен буркан на тъмно и хладно място.

Начин на приложение

Нанесете крема върху засегнатата област и масажирайте в продължение на 5 минути. Можете да повторите тази процедура до 2 пъти на ден.

Лайката е лечебно растение със забележими противовъзпалителни свойства за лечение на подуване. Следователно има способността да намалява неразположенията

Всички знаем невероятните свойства на алое вера, сред които се откроява силата му да се бори със задържането на течности и да намалява подуването. Благодарение на неговите противовъзпалителни свойства, можете да използвате алое вера външно чрез нежни масажи.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *