Това е чаят, който помага за прочистване на дебелото черво и отслабване през нощта

Прегледи: 1 170
5/5 (5 гласа)

Дебелото черво е дълга, куха тръба, намираща се в края на храносмилателната система, в която тялото произвежда и съхранява изпражнения. Има медицински състояния, които причиняват увреждане на нервите и могат да доведат до проблеми с функцията на червата. Поради тази причина ежедневната програма за грижа за червата е важна.

Основните препоръки включват да сте активни, за да предотвратите запек. Следователно е препоръчително да ходите пеша и да избягвате да прекарвате твърде много време в седнало положение. По същия начин се препоръчва изобилна консумация на храни, богати на фибри.

Други процедури за грижа включват избиране на редовно време за ходене до тоалетната, например след хранене или когато тялото го изисква (два до три пъти на ден е нормално).


Може да ви интересува

Има обаче и няколко състояния, които могат да причинят проблеми в дебелото черво: колоректален рак, полипи на дебелото черво, улцерозен колит, дивертикулит и синдром на раздразнените черва са някои от тях. Поради тази причина, ако има някакъв предупредителен сигнал, е задължително да отидете на специалист.

По същия начин, за да се избегнат състояния, се препоръчва органът да се прочиства редовно. Това може да стане чрез храна, напитки, лекарства и др. Въпреки това, днес лечебните билки са най-използваните поради многобройните им ползи.

Сред предимствата на пречистването на този орган е подобряването на усвояването на хранителните вещества. Когато се напълни с отпадъци или токсични вещества, дебелото черво обикновено губи способността си да извлича витамини и минерали, следователно някои от тях продължават пътя си през системата, без да извличат максимума от тях.

Може да ви интересува:  Риган - за какво помага

Джинджифилът е лечебно растение, чието коренище се използва за лечение на различни здравословни проблеми. Една от неговите характеристики се крие в свойствата, които има за детоксикация на дебелото черво.

Джинджифилът помага за активирането на храносмилателните сокове, като по този начин подобрява усвояването и асимилацията на основните хранителни вещества в тялото. Освен това намалява гаденето, предотвратява спазми, подобрява притока на кръв, намалява мигрената, бори се с преждевременното стареене и помага за отслабване. Един от най-лесните начини да се възползвате от ползите от джинджифила е като си приготвите чай от него.

Всичко, което трябва да направите, е да сварите парче пресен джинджифил във вода. Чрез това ще можете да получите сок. В същото време загрейте две чаши вода и добавете супена лъжица сок от джинджифил, добавен към четвърт чаша лимонов сок. Разпределете сместа на две-три части и ги изпийте през деня.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *