Природен лек при шум в ушите! Предотвратява загубата на слуха!

Прегледи: 1 538
5/5 (9 гласа)

Шумът в ушите може да се появи постоянно при възрастни хора, въпреки че всеки може да страда от това състояние. Това е звук, който се чува само вътрешно, той се усилва, когато мълчите и намалява при разсейване. Обикновено тези шумове са свързани със загуба на слуха, но имат и известна връзка със ситуации на стрес, хипертония или психологически разстройства.

Какви са причините за шум в ушите?

Шумът в ушите, известен като тинитус и не се счита за заболяване, а по-скоро за състояние, което се появява като вторичен симптом на някаква патология. Шумът в ушите често е придружен от световъртеж, болка във врата, високо кръвно налягане, гадене, загуба на равновесие и т.н., и именно тези симптоми помагат на специалиста да определи какво може да се случва в тялото, за да се появи звънене в ухото.


Може да ви интересува

Като цяло една от най-честите причини за шум в ушите са проблемите в шийния отдел на гръбначния стълб, които обикновено се изразяват с болки във врата и мускули. Когато цервикалните мускули и нерви са раздразнени и възпалени, обичайно е това напрежение да засегне ушните мускули и да се появи звънене.

Друга причина за звънене в ушите може да е задържането на течности. Когато задържаме течности, ушният лабиринт се засяга и причинява световъртеж или световъртеж. И двете състояния често са придружени от шум в ушите.

Може да ви интересува:  Отлично домашно средство за елиминиране на токсините и отпадъците от кръвта

Друга причина за звънене в ушите е излагането на силен шум. Ако отидете на парти и музиката е много силна или ако работите в строителството, вероятно сте по-податливи на шум в ушите ви.

Синузитът е друга възможна причина за шум в ушите. Когато страдате от синузит или остър ринит, ухото също е засегнато и е обичайно лицето да страда от шум в ушите или постурално замайване.

Хората, които страдат от високо кръвно налягане, анемия, световъртеж или приемат аспирин ежедневно, са по-склонни да страдат от шум в ушите.

Предлагаме Ви природен лек при шум в ушите

За да облекчите шумът в ушите, опитайте този домашен лек с лимон.
Нарежете на ситно лимона, за да си пусне целия сок и го сварете в около половин литър вода.
Добавете две-три големи лъжици слънчогледови семки и една супена лъжица мед.
За около 10 минути не спирайте да бъркате сместа, докато съставките се интегрират.
След това прецедете с помощта на цедка и съхранявайте течността в затворен съд.
Пийте две чаши от този лимонов сок всеки ден в продължение на два месеца.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *