Естествено прочистване на бъбреците и отстраняване на камъни в бъбреците

Прегледи: 722
4.8/5 (13 гласа)

Струва си да се подчертае важността на грижата и почистването на бъбреците, жизненоважни органи, които работят неуморно, за да поддържат баланса в тялото. Въпреки че бъбреците имат способността да се пречистват, препоръчително е да им се окаже допълнителна помощ, особено ако изпитвате симптоми като умора, задържане на течности или хормонален дисбаланс.

Бъбреците изпълняват множество функции в тялото, включително елиминирането на излишния натрий и вода, производството на хормони и почистването на кръвта. Следователно вашето здраве влияе върху цялостното ви благосъстояние, а също и върху външния вид на кожата ви.

Симптоми, че бъбреците трябва да бъдат почистени
Симптомите, които могат да ви сигнализират за нуждата от детоксикация, включват постоянна умора, болки в долната част на гърба след ядене на определени храни, чести промени в настроението, кожни проблеми като обриви или акне, необясними колебания в теглото, анамнеза за камъни в бъбреците, уринарна инконтиненция или повтарящи се инфекции на урината .

Може да ви интересува:  Натурален сок за почистване на пикочните пътища и бъбреците

Може да ви интересува

За да помогнете за естественото прочистване на бъбреците, се препоръчва консумацията на различни сокове или смутита, които осигуряват хранителни вещества и полезни свойства за бъбречната функция. Това са някои от тези сокове и техните съставки:

Сок от диня и лимон

Този сок съчетава голямото количество вода в динята с почистващите свойства на лимона. Отбелязва се, че динята съдържа калий, който помага за разтварянето на камъни в бъбреците.

Съставки

1/4 диня
Сок от 1 лимон
Лед по желание

Начин на приготвяне

Нарязваме динята на едро и махаме кората. Изстискваме сока от лимона и добавяме съставките в блендер. Смиламе добре и наливаме в чаша с лед. 


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *