Чайовете, които се грижат за сърцето ви

Прегледи: 682
5/5 (9 гласа)

Днес на пазара намираме множество чайове, защото в 21 век те се ценят все повече. Нашето любопитство ни накара да открием свойствата, които някои растения имат за нашето здраве. В случая със сърцето има някои, които са особено препоръчителни за предотвратяване на всички видове заболявания и промени в нашето сърдечно здраве.

Зелен чай. Наличието на флавоноиди в зеления чай дава на тази инфузия способността да намалява риска от заболявания, свързани със сърдечно-съдови проблеми, като холестерол и триглицериди, между другото. В този случай се препоръчва да се консумира чаша зелен чай дневно, за да се предотвратят тези заболявания.

Бял глог. Този храст, който може да достигне пет или шест метра височина, е растение, считано за кардиотоник или, с други думи, полезно за функционирането на сърцето. От листата и цветовете му се приготвят запарки, които имат съдоразширяващ, а също и релаксиращ ефект върху нервната система.


Може да ви интересува

Маслинови листа. Ако зехтинът, крайъгълният камък на средиземноморската диета, се получава от плодовете му, листата му са в основата на инфузии с многобройни свойства. Освен че е антиоксидант и неговите ефекти против стареене, той демонстрира способността си да понижава кръвното налягане и да разширява коронарните артерии, което помага за предотвратяване на инфаркти.

Може да ви интересува:  Свойства и ползи от авокадото за косата

Лимон и мед. Тази класическа запарка, освен че е чудесна помощ при грипни процеси, е чудесен съюзник за сърцето. Ключът е в меда, който подобрява коронарната иригация.

Розмарин. Това растение, произхождащо от Средиземноморието, се използва от векове като лек за всички видове заболявания, освен че се използва за кулинарна употреба. Настойките от розмарин имат важни противовъзпалителни свойства, което спомага за подобряване на кръвоносната система. Изпиването на чаша на ден помага на сърцето ви да работи точно като швейцарски часовник.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *