Домашният лек, който укрепва костите и насърчава производството на колаген

Прегледи: 47 984
3.9/5 (24 гласа)

Здравословният живот се превърна в тенденция през последните години. За постигането на тази цел е от съществено значение в хранителния списък да има плодове, които освен че са вкусни, предлагат различни ползи за здравето на хората.

Едно от предимствата на добрата диета е поддържането на здрави кости и постоянното производство на колаген, а за постигането на това къпината е чудесен съюзник, тъй като е богата на витамин С, витамин Е и антиоксиданти, които спомагат за стимулиране на синтеза на този протеин, важен за кожата, костите и ставите.

В допълнение, къпината има други по-известни предимства, включително това, че съдържа широка гама от основни хранителни вещества за тялото, включително антиоксиданти, включително антоцианини, които помагат в борбата с увреждането на свободните радикали, като по този начин намаляват риска от хронични заболявания.


Може да ви интересува

Сред многото ползи, които къпините предоставят, се откроява положителното им въздействие върху здравето на сърдечно-съдовата система. Неговите съединения могат да помогнат за намаляване на кръвното налягане и подобряване на нивата на холестерола, като по този начин укрепват сърцето. В допълнение, неговите фибри насърчават здравето на храносмилането, предотвратяват запек и насърчават чревната редовност.

Може да ви интересува:  Намаляване на излишната пикочна киселина ✅ Естествен начин за лечение на подагра

От друга страна, къпините също се открояват при облекчаване на мускулни болки. Неговите противовъзпалителни свойства, заедно със съдържанието на калий и магнезий, помагат за отпускане на мускулите и намаляване на напрежението, докато неговите антиоксиданти се борят със свободните радикали, които допринасят за болката.

Въпреки че добрата диета е от съществено значение за здравословния живот, към това трябва да се добавят постоянни упражнения, които помагат да се поддържа активен живот и да се избегнат възможни болки и бъдещи заболявания.

Как да си направим сок от къпини

СЪСТАВКИ

1/2 чаша къпина
3 чаши вода
Натрошен лед
Захар на вкус

ПОДГОТОВКА

Къпините се почистват и измиват.
В блендера смесете плодовете с водата и захарта на вкус.
При сервиране добавете лед (по желание).
Някои хора препоръчват добавяне на капки лимонов сок.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *