150 пъти по-добър от хапчетата! Розмарин за подобряване на паметта и концентрацията

Прегледи: 1 269
4.9/5 (10 гласа)

Паметта е мозъчно умение, върху което можем да работим, като упражняваме мозъка си. Има много методи и техники, които могат да ви помогнат да работите с паметта си. Асоциирането на идеи, повторението или групирането на думи могат да бъдат добри техники за запаметяване, но използването на ароматни и лечебни растения и билки също може да ви помогне в тази благородна кауза.

Розмаринът е ароматно растение, което има многобройни полезни свойства за нашето здраве. Той е добър стимулант, който помага за лечението на всичко – от храносмилателни проблеми до респираторни заболявания. Но ако има нещо, с което розмаринът се отличава, то е, че се използва широко за лечение на проблеми с паметта, както и едно от основните заболявания, произтичащи от това разстройство: Алцхаймер.

Това е естествено лекарство, което ще ни помогне да подобрим когнитивната си система благодарение на основните си съставки (терпени), сред които се откроява 1,8-цинеолът. Този тип съединение се въвежда в кръвоносната система чрез вдишване и е в състояние да напусне кръвоносните съдове в мозъка, където взаимодейства с рецепторите на този орган.

Може да ви интересува:  Отслабнах с 20 кг! Всички мазнини, токсини и паразити излизат от тялото! Забравете за ЗАТЪЛСТЯВАНЕТО

Може да ви интересува

Как да си направим чай от розмарин

Съставки

Вода – 500 мл
Сушени листа и цветове от розмарин – 2 супени лъжици

Начин на приготвяне

Добавяме половин литър минерална вода в тенджера и след като водата достигне точката на кипене, ще изключим котлона и ще добавим 2 супени лъжици сушени листа розмарин във водата. Покриваме съда и оставяме розмарина да престои във водата за 10 минути. Важно е да покрием инфузията, за да предотвратим загубата на масла и активни съставки на това растение.

След като изтече времето, което посочихме, ще трябва да прецедим получената напитка, за да премахнем остатъците от цветя и клони. Оставяме да се охлади малко и след това изпиваме запарката от розмарин. Можем да подсладим мед или да добавим прясно изцеден лимонов сок. Препоръчително е да пием между 2 и 3 чаши запарка от розмарин на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *