Домашни средства за премахване на болката от ухапвания от комари

ухапвания от комари
Прегледи: 904
5/5 (9 гласа)

Ухапванията от комари причинява дискомфорт, който се проявява под формата на постоянен сърбеж, може да бъде изключително досаден. Но имаме решение на този проблем. В най-неочакваните кътчета на нашия дом можем да намерим серия от естествени съставки, които имат потенциала да осигурят бързо и ефективно облекчение от сърбежа от ухапвания от комари. Тези често пренебрегвани лекарства имат противовъзпалителни и успокояващи свойства, които могат да облекчат дискомфорта и раздразнението.

Лайка
Растение, чиито цветове често се използват за приготвяне на релаксиращи инфузии, може да има успокояващ ефект върху раздразнената кожа. Независимо дали чрез охладена инфузия, приложена като компрес или директно с цветовете на растението, лайката може да осигури измеримо облекчение от сърбеж и подуване.

Алое вера
Алое вера, растение, което е истинско съкровище по отношение на здравето и красотата, тъй като има противовъзпалителни и успокояващи свойства. При прилагане на гела, извлечен директно от листата на алое вера върху ухапвания от комари, усещането за облекчение е почти мигновено, тъй като действа за намаляване на отока и раздразнението на кожата.


Може да ви интересува

Ябълково вино
Друга съставка за ежедневна употреба, тя е друга домашна опция в борбата срещу сърбежа. Тази кисела течност, богата на оцетна киселина и аминокиселини, действа като естествено средство против сърбеж, минимизира усещането за сърбеж и намалява подуването на кожата. Трябва само да нанесете няколко капки директно върху ухапването или върху компрес за бързо облекчение.

ухапвания от комари

Сода бикарбонат
Той е вездесъщ елемент в нашите кухни и всъщност страхотен съюзник за успокояване на кожните раздразнения. Смесвайки го с малко вода до образуването на паста, имаме лесен за употреба и ефективен лек срещу сърбежа, причинен от ухапвания. Неговите антисептични и противовъзпалителни свойства помагат за неутрализиране на дразненето и намаляване на подуването на кожата.

Може да ви интересува:  Почистете артериите си от холестерола с този домашен лек

Пчелен мед
От друга страна, благодарение на пчелите имаме и отличен балсам за раздразнена кожа на една ръка разстояние. Медът има антиоксиданти, ензими и основни аминокиселини, които му придават антибактериални и противовъзпалителни свойства, които могат ефективно да облекчат сърбежа и възпалението, причинени от ухапвания от комари.

Масло от чаено дърво
Известен е със своите антисептични и противовъзпалителни свойства. Приложен върху кожата, той може да успокои сърбежа и възпалението, причинени от ухапвания от комари, докато характерният му аромат действа като репелент за предотвратяване на бъдещи ухапвания.

Чесън и лук
Въпреки че може да изглежда необичайно, чесънът и лукът също могат да бъдат полезни. Тези зеленчуци, толкова често срещани в нашите кухни, съдържат съединения като алицин и съответно кверцетин, които имат противовъзпалителни свойства, способни да намалят отока и да облекчат сърбежа, причинен от ухапвания от комари.

Босилек
Много обичана кулинарна билка, тя има повече приложения от това просто да подсили вкуса на нашите рецепти. Листата му съдържат евгенол, съединение, което има противовъзпалителни свойства. Ето защо нанасянето на натрошен босилек или запарка от босилек върху кожата може да бъде ефективно средство за облекчаване на дразненето, причинено от ухапвания от комари.

ухапвания от комари


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

1 коментар за “Домашни средства за премахване на болката от ухапвания от комари

  1. Анонимен

    Сьс, силна отвара от зелен чай се маже ухапаното от комара и веднага спира сьрбежа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *