Домашен лек, който облекчава горещите вълни по време на менопаузата

Прегледи: 447
5/5 (6 гласа)

Менопаузата е етап, през който преминават всички жени и представлява естествена липса на менструален цикъл за период от 12 последователни месеца. Симптомите на менопаузата могат да започнат много по-рано и да продължат приблизително 7 години, до цяла година без менструация. Този процес, при който балансът между хормоните естроген, прогестерон и тестостерон се променя, обикновено се случва на възраст между 40 и 50 години.

Всяка жена преживява менопаузата по различен начин, което означава, че интензивността и продължителността на симптомите може да варира. Някои може да почувстват лек дискомфорт или да нямат предупредителни признаци, докато други могат да страдат от физически и емоционални разстройства, които в крайна сметка засягат личния и професионалния им живот.

Този физиологичен период се характеризира с горещи вълни, но също и с нощно изпотяване, нередовен цикъл, проблеми със съня, често уриниране, промени в настроението и сексуалното желание.


Може да ви интересува

В тази статия ще ви кажем какво домашно лекарство е добро за горещи вълни и какво да направите, за да се преборите с този симптом.

Как да се отървете от горещите вълни в менопаузата по естествен начин
Горещите вълни са доста присъстващи в менопаузалния преход. Тези внезапни горещи вълни, които много жени чувстват, са неудобни и могат да продължат много години.

Когато се появят през нощта, те се наричат ​​нощни изпотявания и това може да причини сериозни проблеми, когато се опитвате да заспите. Освен това се отразява на настроението и се превръща в истински проблем.

Може да ви интересува:  Отлична алтернатива за подобряване на кръвообращението и подобряване състоянието на хора със сърдечни заболявания

Какъв чай е добра при горещи вълни

Естествена и здравословна инфузия за лечение на тези признаци е чаят от бял равнец. Това е лечебно растение, което има много ползи за жените поради съдържанието на флавоноиди, които помагат за регулиране на хормоналната активност. Това е една от най-популярните билки не само у нас. Чудният бял равнец е една от най-ценените, наричана още от баба „женско биле“. Използва се цялото растение или само цветовете.

Неговите свойства също помагат за облекчаване на симптомите на менопаузата, главно горещи вълни и нощно изпотяване. В допълнение, чаят от бял равнец служи за противодействие на вагиналната сухота, друг признак на менопаузата, от който страдат много жени.

Как да си приготвим чай от бял равнец

Съставки

Бял равнец – 2 супени лъжици, изсушена билка
Вода – 400 мл филтрирана
Мед

Начин на приготвяне

Заливаме билката с кипяща вода и варим в продължение на 3 минути. Оставяме да престои за 30 минути и след това прецеждаме чая. Чаят от бял равнец се приема 3 пъти дневно по 60-100 мл след храна. Лечението трае 3-4 месеца, като се прави 15 дни почивка.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *