Как бързо да свалим кръвното налягане

Прегледи: 1 016
5/5 (9 гласа)

Кръвното налягане е един от здравословните параметри, които трябва да се следят от време на време, особено от средна възраст нататък. Кръвното налягане е налягането на циркулиращата кръв върху стените на кръвоносните съдове.

Високото кръвно налягане, така наречената хипертония, може да причини сериозни здравословни проблеми. Това е често срещано състояние, което е ясно свързано с риска от няколко опасни заболявания като инфаркт, инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност.

Поради това високото кръвно налягане увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, които са водещата причина за смърт в световен мащаб. За да избегнем това, трябва редовно да следим кръвното си налягане и ако то е високо, да вземем мерки за неговото „сваляне“.


Може да ви интересува

Поддържането на здравословно тегло, спазването на диета с ниско съдържание на сол, намаляването на консумацията на алкохол, редовните упражнения и приемането на лекарства, предписани от лекаря, ако е необходимо, ще ни помогнат да постигнем това.

Чаят, който помага за намаляване на кръвното налягане

Чайовете са напитки, съвместими с всякакъв вид диета и имат много ползи. Един от най-препоръчваните за намаляване на напрежението е чаят от ленено семе. Лененото семе е един от най-добрите помощници на здравето. То съдържа витамини, минерали, целулоза, незаменими аминокиселини, благодарение на което е ефикасен при различни заболявания.

Може да ви интересува:  Най-добрият домашен лек за подобряване на паметта и концентрацията

Лененото семе понижава кръвното налягане чрез способността си да намалява плазмените оксилипини, които са силно биоактивни молекули, произведени в тялото от PUFA. Някои оксилипини могат да свиват, а други да разширяват кръвоносните съдове и следователно да повлияят на кръвното налягане.

Как се приготвя чай от ленено семе

Съставки

1 супени лъжици ленено семе
2 чаши вода
няколко капки лимонов сок по желание

начин на приготвяне

Загрейте водата до точка на кипене и добавете лененото семе. Оставете да ври 3 или 4 минути. След това изключете котлона и оставете сместа да почине. Когато поизстине, прецедете водата, за да извлечете семките и, ако искате, добавете лимоновия сок, за да придадете цитрусов оттенък на напитката си и това е всичко. Пийте по една или две чаши на ден в продължение на 7 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *