Натурален сок за подобряване на кръвообращението в краката и облекчаване на разширени вени

Прегледи: 790
5/5 (10 гласа)

Поддържането на активна и здрава кръвоносна система е най-добрият начин за намаляване и предотвратяване на възможни заболявания, произтичащи от лошо функциониране, като разширени вени, артериосклероза или хипертония.

Заслужава да се отбележи, че ако кръвообращението работи оптимално, самото тяло елиминира отпадъците и токсините по-добре, в допълнение към наситената с кислород кръв с много хранителни вещества, достигаща по-добре до всички ъгли на тялото от сърцето. Затова балансираната диета, упражненията и добрите масажи могат да бъдат от голяма полза за облекчаване на проблеми като уморени, подути или тежки крака.

За да допълните това, можете също да включите като част от ежедневието си инфузии и сокове, направени с естествени съставки, които имат изключително полезни свойства за кръвообращението.


Може да ви интересува

Натуралните плодови сокове, освен че са освежаващи, осигуряват голям брой полезни свойства на същите плодове или дори зеленчуци, с които се приготвят тези напитки. В сравнение със смутитата или натуралните сокове, независимо дали са с плодове, зеленчуци или и двете, е препоръчително да не се прецеждат, тъй като ще загубят голямо количество от фибрите си, част от фруктозата, която осигурява най-големите ползи.

Може да ви интересува:  Лимон: свойства, ползи и приложения

Череши и джинджифил
Черешите и джинджифилът имат аналгетична функция, която може да помогне за лечение на болки в краката. По същия начин, поради богатството си на калий, черешите са много интересни за тези хора, които често страдат от крампи или друг мускулен дискомфорт.

Съставки

100 г череши
1 см джинджифил
100 мл вода

Начин на приготвяне

Всички съставки се смесват в блендер, добавете малко вода, ако е необходимо и веднага изпийте сока. Пийте поне 3 пъти седмично.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *