Ефективният чай, който подобрява паметта и концентрацията

Прегледи: 833
5/5 (8 гласа)

Храната може да се превърне в ключов фактор в борбата с всяко състояние на тялото. Компонентите на всяка храна или напитка са от полза или вреда на мозъка. Например, няколко проучвания показват, че консумацията на алкохол може да доведе до объркване и загуба на паметта.

Има обаче други напитки, които, за разлика от алкохола, биха донесли множество ползи за предотвратяване и борба с тези видове състояния. Точно една от тях е чаят от мента. Консумацията му се свързва с подобряване на паметта и концентрацията.

Ментата съдържа ментол и ментон, вещества, които упражняват активност върху някои рецептори и компоненти на централната нервна система, което помага за подобряване на качеството на съня, намаляване на нервите, умствената умора и подобряване на работата при когнитивни задачи може да бъде много взискателно. Освен това тази напитка действа едновременно и като естествен енергизатор.


Може да ви интересува

Как да си приготви чай от мента

Приготвянето му е много лесно и ви трябват само 1 чаена чаша вода и 1 супена лъжица листа от мента. Първо поставете водата в тенджера и изчакайте да заври, след което добавете супена лъжица листа от мента. След това сместа трябва да се покрие и да се остави да престои около 10 минути, след което е препоръчително да се прецеди и чаят е готов за консумация.

Може да ви интересува:  Свекърва ми приема този домашен лек от 15 години за бистър ум и добро зрение

Как да тренираме паметта?

1. Умствена дейност: важно е да поддържате ума във форма, както и тялото. Поемането на различни маршрути, за да отидете до дадено място, изучаването на музикален инструмент или спорт са някои от тях.

2. Социални взаимоотношения: Добър алтернативен начин за това е установяването на връзки. Възползването от местата, където можете да говорите и общувате, помага за намаляване на депресията и стреса, които са два фактора, които могат да допринесат за загуба на паметта.

3. Организация: Записването на въпроси, задачи, ангажименти, списъци за пазаруване или да използвате електронен дневен ред. Трябва да се отдели специално място за нещата, които са най-необходими ежедневно, като ключове, чадър и портфейл.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *