Отървете се завинаги от излишната пикочна киселина, подаграта и камъните в бъбреците

Прегледи: 2 470
5/5 (3 гласа)

Отървете се завинаги от излишната пикочна киселина, подаграта и камъните в бъбреците

Трябва ли да намалите нивото на пикочната киселина в тялото си? Тези отпадъци се произвеждат, когато тялото метаболизира пурините, които идват от някои храни. Обикновено бъбреците са отговорни за филтрирането му и последващото му елиминиране чрез урината.

Понякога обаче има трудности при осъществяването на този процес, тъй като тялото го произвежда в големи количества или намалява способността си да го изхвърли. В резултат на това възниква нарушение, известно като хиперурикемия, което може да предизвика други проблеми в тялото, като подагра.


Може да ви интересува

Медицинското лечение обикновено включва лекарства за намаляване на производството на пикочна киселина и противовъзпалителни лекарства. Въпреки това, по-леките случаи могат да бъдат контролирани чрез диета и някои добавки. Днес Ви предлагаме една билкова отвара, която насърчава контрола му.

Билков чай за понижаване нивото на пикочната киселина

Много е важно да се осигури подкрепа на тялото за намаляване на нивото на пикочната киселина. Въпреки че първоначално натрупването му остава незабелязано, с течение на времето може да причини възпаление и болка в ставите. Естествените лекарства, сред които се открояват билковите чайове, стимулират бъбречната функция, за да улеснят изхвърлянето на тези отпадъци чрез урината.

Може да ви интересува:  Лечебната билка, която помага за регулиране на холестерола, кръвното налягане и насърчава загубата на тегло

Чай от целина

Чаят от целина е полезно средство за понижаване на нивото на пикочната киселина в кръвта. От много години е една от най-добрите добавки срещу подагра, задържане на течности и проблеми с урината.

Съставки

Листа от целина – 1 супена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Измиваме листата от целина и ги заливаме с вряла вода, оставяме да престои за 10 минути и след това прецеждаме чая.

Режим на консумация

Пием чаша чай от целина на гладно и още една чаша следобед. Препоръчително е да се консумира поне 3 пъти седмично.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *