Как да прочистим черния дроб естествено и бързо

Прегледи: 361
5/5 (6 гласа)

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, тъй като той е отговорен за филтрирането на токсините от тялото и обработката на хранителни вещества от храните и напитките, които ядем. Следователно това е орган, който трябва да се грижи и почиства правилно, защото може да претърпи щети, които могат да повлияят на здравето ни като цяло.

В какво се състои прочистването на черния дроб?
Почистването на черния дроб се състои в елиминиране на токсините и вредните вещества, които се натрупват в този орган. Целта на този процес е да се избегнат неизправности и чернодробни заболявания.

В тази публикация ще видим един естествен метод за бързо и ефективно прочистване на черния дроб


Може да ви интересува

Сред най-добрите сокове за прочистване и детоксикация на черния дроб е от цвекло и лимон. Органът, отговорен за елиминирането на токсините от нашето тяло, е черният дроб, затова е важно да се грижим за черния дроб, гарантирайки неговото здраве и правилно функциониране.

Сок от цвекло и лимон за прочистване на черния дроб
Сред домашните средства за прочистване на черния дроб са сокът от цвекло и лимон. Пиенето на сок от цвекло и лимон е идеално за естествено прочистване на черния дроб. Цвеклото има голяма антиоксидантна сила благодарение на беталините, веществата, които придават на тази храна характерния лилав цвят, помагайки за елиминирането на тежки метали от тялото ни и предотвратявайки състояния като рак на черния дроб. От своя страна, лимонът има лечебни свойства, които освен всичко друго помагат за ефективното прочистване на черния дроб и дебелото черво.

Може да ви интересува:  Домашен лек за лечение на болки в ставите

Съставки

1  цвекло
1 лимон

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете цвеклото. Изстискайте сока от лимоните. Добавете лимоновия сок към блендера заедно с цвеклото. Добавете малко вода и обработете, докато всички съставки се интегрират. Изпийте прясно приготвения сок. Пийте веднъж на ден поне 3 пъти седмично в продължение на 1 месец.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *