ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРЕН ДРОБ И ДЕБЕЛО ЧЕРВО

Прегледи: 2 377
5/5 (4 гласа)

Основно поради начина на живот, който водим, храненето е склонно да бъде неподредено и небалансирано. Освен това в много случаи има и липса на упражнения или спорт. Това кара черния дроб да генерира повече мазнини и след това да ги съхранява в излишък.

Важно е от време на време да спазваме диета за детоксикация на черния дроб и дебелото черво, за да подобрим функциите на нашето тяло и по този начин да се окажем с много повече енергия. Обикновено се казва, че този процес трябва да се извършва на всеки 6 месеца, тъй като в допълнение към храната понякога трябва да използваме лекарства и това също влошава черния дроб.

Ползи от прочистването на дебелото черво и черния дроб


Може да ви интересува

Подобрява усвояването на хранителни вещества. Дебелото черво, претоварено с отпадъчни вещества и токсини, няма да може да абсорбира правилно хранителните вещества.

Повишава енергията. Ако червата са натоварени с токсини или всякакъв вид отпадъчни вещества, могат да се появят симптоми на умора или ниска енергия. Някои хора може дори да се почувстват депресирани.

Подобрява функцията на черния дроб. Микроорганизмите, които живеят в червата, действат като защитна бариера, пропускайки само полезни за организма вещества. Когато тази чревна бариера, която ни защитава, е повредена, това пряко засяга черния дроб, тъй като те са органи, които комуникират.

Стимулира имунната система: чревната флора играе много важна роля в имунния отговор на организма. Здравата храносмилателна система без токсини помага за предотвратяване и по-голяма устойчивост на болести.

Помага при отслабване: храни с малко фибри остават в червата за по-дълго време. С прочистването на дебелото черво възможните натрупвания на тези храни се елиминират напълно, което може да доведе до лека загуба на тегло.

Може да ви интересува:  Природен лек при шум в ушите! Предотвратява загубата на слуха!

Облекчава подуването и газовете: понякога е възможно храносмилателният процес да претърпи промени и бактериите в червата да не преработват добре храната, което води до ферментация, запек, паразити… които ни причиняват тези неприятни симптоми. Елиминирането на токсините от дебелото черво значително насърчава доброто храносмилане.

Подобрява настроението: балансираната микробиота е от съществено значение за предотвратяване и дори лечение на емоционални разстройства. Следователно освобождаването на нашата чревна флора от токсини е от голяма полза.

Предлагаме Ви домашно средство за прочистване на дебелото черво и черния дроб

Бял трън: Белият трън съдържа вещество, наречено силимарин, което има силата да регенерира чернодробните клетки. Въпреки че обикновено се приема като запарка или в таблетки със сух екстракт, нежните листа от белия трън без бодли могат да се добавят към салати.

Как да си приготвим чай от бял трън

Съставки

Семена от бял трън – 2 супени лъжици
Вода – 400 мл
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Наливаме водата в тенджера и я слагаме на котлона да заври. Когато водата заври, махаме тенджерата от котлона и добавяме семената от бял трън. Похлупваме и оставяме да престои за 30 минути. След това прецеждаме и добавяме меда. Това количество запарка е достатъчно за 1 ден. Пием по 1 кафена чаша, преди ядене 4 пъти дневно. Консумираме този чай в продължение на три седмици.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *