Как ЧЕСЪНЪТ премахва ГЪБИЧНАТА ИНФЕКЦИЯ ПО КРАКАТА?

Прегледи: 1 375
5/5 (13 гласа)

Люспести пръсти на краката, сърбеж, парене… Това са част от симптомите, които предупреждават, че гъбичките атакуват тази част от тялото. Оттам те ще се разпространят и ще причинят често срещана кожна инфекция, наречена микоза. Гъбичната инфекция обикновено започва между пръстите на краката. Състоянието е заразно и може да се предаде чрез замърсен под, кърпи или дрехи.

В допълнение към лекарствата, има домашни средства, които помагат за премахване на гъбичките по краката.

Чесънът (Allium sativum) е известен от векове със своите лечебни свойства. Съдържа биоактивни съединения като алицин и аджоен, за които е доказано, че имат антимикробно и противогъбично действие. Тези вещества могат да инхибират растежа на различни видове гъбички, включително тези, отговорни за инфекции на ноктите на краката.


Може да ви интересува

Има няколко начина да използвате чесън за лечение на гъбички по краката:

Директно приложение: Един от най-простите методи е да смачкате няколко скилидки чесън и да нанесете получената паста директно върху засегнатите нокти. Препоръчително е да покриете областта с превръзка или превръзка и да я оставите да действа няколко часа или цяла нощ, преди да изплакнете.

Може да ви интересува:  При силно омазнен черен дроб това помага

Чесново масло: Чесновото масло е друг популярен вариант. Може да се закупи в търговската мрежа или да се приготви у дома чрез накисване на скилидки чесън в растително масло в продължение на няколко седмици. Това масло се прилага директно върху засегнатите нокти няколко пъти на ден.

Баня за крака с пресни скилидки чесън: За да направите това, счукайте три или четири скилидки чесън и ги смесете с топла вода. Накиснете краката си за половин час, два пъти на ден, в продължение на една седмица.

Консумация на чесън: В допълнение към локалното приложение, някои хора избират да увеличат диетичната си консумация на чесън. Смята се, че това може да помогне за укрепване на имунната система и борбата с инфекциите отвътре.

Важно е да се отбележи, че тези методи може да изискват време и търпение, преди да покажат значителни резултати.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *