Подобрява храносмилането и прочиства дебелото черво

Прегледи: 832
5/5 (13 гласа)

Дебелото черво е част от храносмилателната система и има функцията да отстранява водата и солите от твърдите отпадъци, преди тялото ни да ги изхвърли. Той също така абсорбира витамин К от храните, които консумираме, и поддържа баланс в нашата хидратация. Понякога е необходимо да го почистим, за да предотвратим натрупването на токсини, които могат да забавят функционирането му или да причинят появата на чревни паразити, наред с други заболявания.

Чистото и здраво дебело черво е от съществено значение, за да гарантираме, че тялото ни абсорбира всички необходими хранителни вещества и витамини, като същевременно правилно елиминира токсините. Лошата диета или някои разстройства като синдром на раздразнените черва са отговорни за това, че дебелото ни черво е възпалено и натоварено с токсини. В тези случаи прочистването ще бъде много навременно, за да се намали възпалението и да се гарантира благосъстоянието на червата ни. Някои симптоми, че може да се нуждаете от прочистване на дебелото черво, може да са: умора, газове, коремна болка, главоболие, диария или запек.

Може да ви интересува:  Най-мощното натурално масло за предотвратяване на деменция! Защитете мозъка

Сок за прочистване на дебелото черво 


Може да ви интересува

Нямате нужда от много съставки, за да се насладите на ефективен сок за прочистване на дебелото черво. А за да отслабнем и да подобрим здравето на храносмилателната си система, са достатъчни толкова естествени и обикновени храни като лимона. Сред многото му предимства, лимонът е отличен съюзник за подобряване на храносмилането и насърчаване на чревния транзит.

Просто трябва да смесите сока от един лимон в половин чаша топла вода и да пиете сока за детоксикация всяка сутрин. Скоро ще видите как вашето дебело черво и храносмилателната система като цяло се подобряват.

Лимонът е популярна съставка в смутита за прочистване на дебелото черво поради високото си съдържание на витамин С и антиоксиданти. Известно е също, че помага за облекчаване на симптомите на лошо храносмилане и запек.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *