Как да отслабнете за кратко време от 3 до 5 кг

Прегледи: 907
5/5 (9 гласа)

Бързото и здравословно отслабване е напълно възможно, стига подходът да е придружен от реалистични очаквания и подходящи действия. Далеч от чудодейните диети, продуктите, които уж ви карат да отслабнете за няколко дни или опасните бързи диети, има реални решения, които можете да приложите, за да отслабнете бързо и при най-добрите възможни условия.

Шоковата диета стана модерна за бързо отслабване. Този режим за отслабване се състои в това да накараме нашия метаболизъм да гори калории без спиране, което го прави много ефективен и бърз за загуба на тези излишни килограми. Този план за отслабване е известен още като метаболитна диета и предлага радикална промяна в хранителните ни навици за кратък период от време, за да стимулира тялото ни и да го накара да работи по-бързо.

Това е проста диета, но не се препоръчва да я правите дълго време, тъй като означава прием на много малко калории на ден. Поради тази причина шоковата диета може да служи като шоков метод, който да правите два дена. След това трябва да следвате балансирана диета с ниско съдържание на мазнини и да правите физически упражнения, за да поддържате идеалното си тегло.

Шоковата диета кара метаболизма ни да гори повече калории за продължителен период от време, без да се застоява, което ни кара да отслабваме по-бързо, отколкото с други диети, но от какво се състои този хранителен план?

Един ден шокова диета е консумацията на плодове, кисело мляко, зеленчуков бульон през целия ден, което ви кара да консумирате около 650-750 kcal. Препоръчително е да правите това два пъти седмично, защото калориите намаляват много, но без метаболизмът да се забавя и да спира изгарянето, както се случва при традиционните нискокалорични диети.

Примерно меню, което да следвате в дните на шокова диета

Закуска: 1 плод + 1 кисело мляко
Лека закуска: 1 плод
Храна: 1 плод + 1 кисело мляко
Следобедна закуска: 1 кисело мляко
Вечеря: Домашен зеленчуков бульон
През деня се препоръчва да се пие 1,5 л вода

Какво да ядем през останалите дни?

Продължете с пет хранения на ден. Освен закуска, обяд, вечеря се правят две закуски. Сутрешната е кисело мляко и плод, а следобедната закуска е мини сандвич (натурална риба тон, прясно сирене, пуешко…).

Закуски, богати на протеини. Яденето на протеин първо нещо сутрин ни кара да се чувстваме по-сити и да ядем по-малко при следващите хранения.

Намалете консумацията на брашно. Зърнените храни са ограничени до закуска и леки закуски. Има два момента, в които тази храна помага за премахване на глада, но след това на обяд и вечеря тя се елиминира, за да се намалят калориите в диетата.
Киселото мляко става за десерт след вечеря.

В допълнение към придобиването на тези хранителни режими, не трябва да забравяте за спорта. Спортуването е от ключово значение за поддържане на форма и загуба на тези излишни килограми.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *