БЪБРЕЦИТЕ ви ще бъдат здрави, ако пиете този ЧАЙ!

Прегледи: 1 185
4.3/5 (15 гласа)

Бъбреците са два от най-важните органи в човешкото тяло, тъй като те изпълняват жизненоважната функция за елиминиране на токсините от тялото, филтриране на кръвта, както и регулиране на минералите и витамините, които влизат в тялото. Ако бъбреците не функционират правилно, това може да доведе до голям брой здравословни проблеми, тъй като кръвта трябва да бъде филтрирана, за да живеем.

Въпреки че е известно, че най-добрата напитка, която съществува, за да поддържа бъбреците здрави, е водата, тъй като тя благоприятства процеса на елиминиране на токсините чрез урината, има друга напитка, която също им помага да бъдат здрави.

Лечебните билки са били използвани от векове в различни култури като естествени лекове за широк спектър от заболявания. Днес ще ви разкажем за една лечебна билка, която може да помогне на бъбреците.

Глухарче: пречистващо и диуретично

Глухарчето (Taraxacum officinale) е друго растение с интересни лечебни свойства за здравето на бъбреците. Благодарение на активните си компоненти, като флавоноиди и фенолни киселини, глухарчето действа като мощен естествен диуретик, който може да допринесе за пречистването на тялото и елиминирането на токсините чрез урината. Освен това някои проучвания показват, че това растение може да има защитни ефекти срещу увреждане на бъбреците, предизвикано от лекарства или токсини.

Как да си приготвим чай от глухарче у дома

Запарката от глухарче може лесно да се приготви у дома. За това могат да се използват както надземните части, така и корените на растението. Препоръчително е да добавите чаена лъжичка цветове от глухарче към чаша гореща вода и да я оставите да престои около 10-15 минути. След това се прецежда и по желание може да се подслади на вкус с мед или лимон. Пийте по една чаена чаша на ден в продължение на 15 дни, след което направете почивка от 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *