Естествено прочистване на дебелото черво, черния дроб и бъбреците.

Прегледи: 2 142
5/5 (14 гласа)

Зеленчуците са едни от храните, които осигуряват големи хранителни вещества на тялото ни. Консумацията им се препоръчва от различни здравни организации. През последните десетилетия употребата на зеленчуци под формата на сок стана популярна, комбинирайки различни зеленчуци, за да има повече ползи.

Бъбреците и черният дроб са органи, които изпълняват основни функции за тялото и ако бъдат пренебрегнати, могат да възникнат сериозни проблеми. При първия обикновено се появяват камъни, причиняващи силна болка, във втория може да причини затлъстяване на черния дроб. От своя страна дебелото черво, като основен орган в храносмилателната система, играе решаваща роля в абсорбирането на вода и съхраняването на твърди отпадъци.

Извършването на прочистване на дебелото черво, черния дроб и бъбреците може да бъде полезно по няколко начина, сред основните предимства са:

🔴 Увеличава енергията: когато тялото е претоварено с холестерол, токсини или други чревни отпадъци, може да се почувстваме уморени, липса на енергия или дори депресия.

🔴 Оптимизира усвояването на хранителните вещества: ако има излишни отпадъци, дебелото черво няма да може да абсорбира адекватно хранителните вещества. Храните, които могат да намалят чувствителността на чревната флора са: сирене, рафинирани брашна, пържени храни и мазнини, силни подправки и преработени храни.

🔴 Тялото се освобождава от токсини: черният дроб е естествен детоксикатор, но за съжаление може да се претовари, когато е наводнен с тонове токсини. Ще се изненадате колко отпадъци може да задържи тялото ви месеци и години. Това натрупване на токсини може да причини много видове здравословни проблеми, като нарушения на съня, болки в ставите, алергии, кожни проблеми и запек.

🔴 Укрепване на имунната система: здравият черен дроб, дебелото черво и червата са необходими за здрав имунитет.

🔴 Допринася за загуба на тегло: храните с ниско съдържание на фибри остават много по-дълго в червата. По този начин, когато извършвате естествено прочистване на дебелото черво, това натрупване се елиминира, което ви помага да отслабнете.

🚩 Естествено прочистване на дебелото черво, черния дроб и бъбреците

Сок от целина, моркови и чесън

Съставки

2 моркова
1 пръчка целина
1 чаша вода (250 мл)
1 скилидка пресен чесън

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете целината и морковите добре.
Обелете морковите и ги нарежете на ситно.
Нарежете целината и скилидката чесън на ситно.
Поставете всичко в блендера, заедно с водата и обработете до хомогенизиране.
Консумирайте веднага.
Пийте по една чаена чаша на ден в продължение на 14 дни, след което направете почивка от 7 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *