Естествен лек за понижаване на високото кръвно налягане

Прегледи: 979
5/5 (12 гласа)

Кръвното налягане е силата на кръвта да се притиска към стените на артериите. Всеки път, когато сърцето бие, то изпомпва кръв в артериите. Кръвното налягане е по-високо, когато сърцето бие, изпомпвайки кръв. Това се нарича систолично налягане. Когато сърцето е в покой, между ударите кръвното налягане спада. Това се нарича диастолно налягане.

Когато кръвното налягане остане високо за дълго време, това кара сърцето да изпомпва по-усилено и да работи твърде усилено, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми, като инфаркт, инсулт, сърдечна недостатъчност и бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане е опасно състояние, което може да засегне сърцето. 

Предлагаме Ви естествен лек за понижаване на високото кръвно налягане

Запарка, с която можете бързо да свалите кръвното налягане по естествен начин! Понижаване на високото кръвно налягане без лекарства!

Съставки

Сухи цветя от глог – 2 супени лъжици
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

В една тенджера добавяме сухите цветя от глог и наливаме водата. Варим за 15 минути, след това прецеждаме в чаша. Подслаждаме с мед по желание. Можем да пием две чаши запарка през целия ден. След прием от два месеца е препоръчително да направим двуседмична почивка.

Глог

Глогът е известен с насърчаването на релаксацията и подобряването на процеса на заспиване. Затова консумацията му се препоръчва за хора, които имат проблеми със съня или успокояване на нервността.

По същия начин активността му при спиране на аритмии и регулиране на сърдечната дейност му придава интересни свойства в случаи на тревожност и стрес със сърдечни прояви. Основните компоненти на цветовете на глога са флавоноидите и проантоцианидините. По този начин той е идеален за лечение на симптоми на тревожност в лицето на симптоми като сърцебиене. Има мощни антиоксидантни свойства и насърчава физическото и емоционалното благополучие.

Храни, които ще Ви помогнат да намалите високото кръвно налягане

Яжте повече храни, богати на калий

Помага на тялото ви да се отърве от натрий и облекчава натиска върху кръвоносните съдове. Съвременните диети са увеличили приема на натрий от повечето хора, докато са намалили приема на калий. За да постигнете по-добър баланс между натрий и калий, вашата диета трябва да се фокусира върху яденето на по-малко преработени храни и повече пресни, цели храни.

Храните с особено високо съдържание на калий включват:

  • зеленчуци, особено листни зеленчуци, домати, картофи и сладки картофи
  • плодове, включително пъпеши, банани, авокадо, портокали и кайсии или кайсии
  • млечни продукти, като мляко и кисело мляко
  • риба тон и сьомга
  • ядки и семена
  • боб

Яжте горски плодове
Горските плодове са пълни с полифеноли, естествени растителни съединения, които са полезни за сърцето. Полифенолите помагат за намаляване на кръвното налягане и общия риск от сърдечни заболявания.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *