Моята тайна за изгаряне на излишните килограми! Отслабване и прочистване на червата!

Прегледи: 778
5/5 (13 гласа)

Водата с лимон и мед е едно от най-популярните природни и домашни лекарства, тъй като се използва от много векове заради многобройните си ползи и приложения, особено в областта на здравето. Както лимонът, така и медът имат множество свойства и ползи, които надхвърлят загубата на тегло или ползите им за лечение на заболявания на дихателните пътища.

Медът е богат е на минерали като калций, мед, желязо, магнезий, цинк, манган, калий и фосфор, освен това съдържа витамини от група В, витамин С, D и Е. Също така има антиоксиданти и аминокиселини като лимонена киселина или оцетна киселина.

Лимонът е богат е на витамин С и група В, както и на антиоксиданти и минерали като калий, калций, фосфор, магнезий и желязо. По същия начин съдържа натрий и флуорид.

Двете съставки взети заедно – с малко вода за по-лесно и безпроблемно приемане – са полезни за:

Отслабване
Тази комбинация е отличен обезмаслител, помагащ на мазнините да се разтварят и разграждат по-лесно в тялото, за да бъдат използвани или изхвърлени. Това преди всичко се постига от действието на лимона, който е много пречистващ.

Облекчете храносмилателната система
Антисептичното действие на лимона и меда улеснява борбата с киселинността на стомаха, както и с други стомашни неразположения, тъй като храната се разгражда по-лесно по време на храносмилането, което от своя страна благоприятства по-доброто усвояване на хранителните вещества. Чревният транзит също се улеснява поради облекчаването на храносмилането и пречистващата сила за елиминиране на токсините.

Как да пием вода с лимон и мед

Изстискайте половин лимон и изсипете съдържанието му в чаша.
Добавете чаена лъжичка мед към сока от лимон (за предпочитане органичен или органичен).
Сложете 200 мл вода да заври.
Добавете врящата вода към чашата с лимона и меда.
Разбъркайте добре и изчакайте да изстине малко, за да го пиете на приятна температура, въпреки че винаги е за предпочитане да го пиете малко топъл или малко горещ, като че ли е чай или кафе. Пийте по една чаша вода с лимон и мед сутрин преди закуска.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *