Естествено прочистване на бъбреците! Предотвратява камъни в бъбреците и пикочна киселина

Прегледи: 23 123
4.3/5 (16 гласа)

Функцията на бъбреците е една от най-фундаменталните на ниво тяло. Тези вътрешни органи са отговорни за осигуряването на чистото достигане на кръвта до сърцето, освобождавайки го от всякакви токсини, които може да съдържа. Тези токсини винаги се елиминират, в крайна сметка, чрез урината.

Поради тази важност във функциите на бъбреците, поддържането им чисти винаги е задача, която трябва да изпълняваме в ежедневието си, тъй като натрупването на токсини може да причини проблеми като камъни, натрупване на пикочна киселина и др.

Идеални храни за прочистване на бъбреците
Един от най-добрите начини за прочистване на бъбреците е да включим в диетата си серия от храни, които помагат за прочистването. Повечето от тези храни са много здравословни и на хранително ниво, освен че засищат, така че могат да се превърнат и в идеалната закуска, която да ви поддържа здрави и активни.

Боровинките са плод, който вече има голяма популярност по отношение на вкус и хранителни стойности. Към това трябва да добавите, че боровинките са идеална храна за поддържане на бъбреците ни чисти.

Какви са ползите от боровинките?
Боровинката има различни свойства, които я правят звездна съставка за здравословна диета. Тя получава това качество от комбинираното действие на неговите органични киселини и 15-те антоцианина, които съдържа, които също му придават специфичния цвят.

Именно тези компоненти допринасят и за превенцията и лечението на различни неразположения, като инфекции на пикочните пътища. Поради изобилието от органични киселини, които има това зрънце, то насърчава повишаването на киселинността на урината и предотвратява разпространението на бактерии. По същия начин, благодарение на флавоноидите, които този плод съдържа, той помага за намаляване на възпалението на венозните стени и предотвратява размножаването на микроорганизми в тялото.

Една от лечебните сили, която най-много се приписва на боровинките, е, че те действат като детоксикатори на бъбреците, тъй като помагат за прочистването на пикочния мехур. Но те също помагат за елиминирането на калциевите отлагания, което помага за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците.

Как да ги използваме?
Споделяме три лесни за приготвяне сока, за да се възползвате от предимствата на тези плодове.

Сок от боровинки и лимон
Съставки:

1 чаша боровинки
Сок от 3 лимона
½ чаша вода

Смути от боровинки и ягоди
Съставки:

– 1/2 чаша боровинки
– 6 ягоди
– 1 чаша вода
– 1/4 чаша овесени ядки

Сок от боровинки с джинджифил, портокал и мед
Съставки:

– 1 и половина чаша боровинки
– 2 чаши вода
– 1 парче джинджифил
– Сок от 1 портокал
– 2 супени лъжици мед

За да приготвите един или трите сока, добавете съставките в блендера и ги обработете до получаване на хомогенна консистенция без бучки.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *