Естествено прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб

Прегледи: 145 813
4.1/5 (48 гласа)

Бъбреците, дебелото черво и черния дроб са жизненоважни органи за осъществяването не само на храносмилането, но и са основни части от пречистването на тялото и синтеза на хормони. Със сигурност ви се е случвало в даден момент. Има моменти, когато се чувствате по-уморени и подути, дни, когато храносмилането е нарушено и когато ви е много трудно да вършите обичайните си задачи.

Предлагаме Ви домашен лек за прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб

Как да си направим чай от боровинки

Приготвянето на запарка от боровинки е лесно и имате два начина да я приготвите: само с листата на храста или като добавите и няколко плодове, както в естественото им състояние, тоест пресни, така и сушени, като ги рехидратирате с вода от собствената инфузия.

Начин на приготвяне

Първо сложете водата да заври и когато достигне точката на кипене, изключете котлона и изчакайте няколко минути, докато температурата на водата спадне с няколко градуса.
Междувременно сложете две супени лъжици (около 10-15 грама) боровинкови листа в чашата.
Налейте водата, покрийте, като поставите например малка чинийка върху чашата и оставете да престои поне 10-15 минути.
Ако искате да добавите боровинки, можете да добавите няколко директно в чашата, когато добавяте водата. Друга възможност е да ги намачкате леко и да добавите само сока им. Запарката може да се приема така или да се добави малко захар, чаена лъжичка мед или друг подсладител.

Боровинките намаляват количествата калций, които се натрупват в пикочния мехур. Освен това имат антисептична функция, предотвратявайки образуването на бактерии в пикочния мехур. Освен това, тъй като са богати на фибри, те помагат в борбата с хипертонията, подобрявайки чревния транзит. Тези плодове съдържат мощни антиоксиданти като флавоноиди, свързани с предотвратяването на макулна дегенерация, свързана с възрастта, в допълнение към други хранителни вещества като танини, със стягащ ефект.

Като се има предвид високата концентрация на антиоксиданти в боровинките, не е изненадващо, че се препоръчва да се грижите за черния дроб. Този плод помага за инхибиране на отрицателните ефекти на оксидативния стрес и регулира нивата на възпаление.

Консумацията на боровинки помага за намаляване на възпалението и натрупването на мазнини при хора с неалкохолен мастен черен дроб. Освен това има превантивен и защитен ефект върху чернодробната фиброза.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

4 коментара за “Естествено прочистване на бъбреците, дебелото черво и черния дроб

  1. Йорданка Пешева

    Ако искам да си правя чай от изсушени боровинки, колко боровинки трябва да сложа, няколко зърна или 1 супена лъжица на чаша с вода (200 мл)?

  2. Ге0рги гогов

    Здравеите ,асам Георги гогов много ми хареса рецептата от Боровинки всяка година ги бера черни и червени благодаряви

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *