Натурална напитка за възстановяване на хрущяла на коленете!

Прегледи: 1 511
4.8/5 (13 гласа)

Хрущялът е твърда, но еластична тъкан, която се състои от извънклетъчен матрикс и клетки, известни като хондроцити. Поради тези характеристики, хрущялната тъкан има функцията да свързва костите и да им придава подвижност, тъй като се намира, че покрива краищата на ставите в области като коленете.

Въпреки това, някои фактори като стареене, наранявания или затлъстяване могат прогресивно да влошат тази фиброзна тъкан, което впоследствие кара костите на коляното да се трият една в друга, причинявайки симптоми като болка, зачервяване и възпаление в ставите.

Въпреки че има различни медицински лечения за регенериране на хрущялната тъкан, ние също можем да изберем да увеличим приема на определени хранителни вещества, които ни помагат както да укрепим, така и да предотвратим намаляването на плътността на хрущяла.

Натурална напитка за възстановяване на хрущяла на коленете!

Съставки

1/4 кора от ананас
2 супени лъжици ябълков оцет
1 чаена лъжица куркума на прах
1 чаена лъжица джинджифил на прах
600 мл вода
1 чаена лъжица мед

Начин на приготвяне

Обелваме ананасовата кора и я поставяме във вода с 2 супени лъжици ябълков оцет и оставяме за 30 минути. След това изплакваме ананасовата кора под течаща вода. Нарязваме я на парчета и ги поставяме в тенджера. Добавяме куркумата, джинджифила и наливаме водата. Варим на слаб котлон за 30 минути. Прецеждаме чая и го оставяме да изстине за 10 минути и добавяме мед по желание. Това количество чай е достатъчно за 2 чаши. Пием по две чаши на ден в продължение на 15 дни, след което правим почивка от 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *