Намаляване на излишната пикочна киселина ✅ Зеленото спасение при подагра

Прегледи: 1 231
5/5 (14 гласа)

Пикочната киселина е вещество, което се произвежда, когато тялото разгражда пурините. Те се генерират в тялото, но можем да ги получим и от някои храни и напитки като черен дроб, аншоа, скумрия, боб или бира. По-голямата част от пикочната киселина се разтваря в кръвта, достига до бъбреците и се изхвърля с урината. Но ако тялото ни произвежда твърде много пикочна киселина или не я елиминира в достатъчни количества, това може да причини сериозни проблеми под формата на разстройство, наречено хиперурикемия.

Когато стигнем до тази точка, важно е да пречистим тялото, за да елиминираме възможно най-много пикочна киселина и да намалим нивата, които имаме. Един от най-очевидните симптоми на излишък на пикочна киселина е подаграта, която се появява, когато пикочната киселина се отлага в ставите на краката и ръцете. Това състояние е много болезнено. Добрата новина е, че може да се предотврати.

Сокът от житна трева е алкално средство, което подпомага процесите на разграждане на пикочната киселина, за да предотврати нейното задържане в бъбреците. Неговите приноси на витамин С, хлорофил и фитохимикали насърчават пречистването на кръвта и създават защитна бариера срещу отрицателните ефекти на токсините. Също така сокът от житна трева е значителен източник на висококачествен протеин. По този начин може да бъде добра алтернатива на тези, които идват от храни, заредени с пурини.

Съставки

2 супени лъжици сок от житна трева (20 мл)
Няколко капки лимонов сок

Начин на приготвяне

Комбинирайте 2 супени лъжици сок от житна трева с няколко капки лимонов сок и го консумирайте на празен стомах. Повтаряйте лечението всеки ден в продължение на 2 седмици.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *