Спрете косопада за 30 дни! Невероятни резултати с природни средства

Прегледи: 394
5/5 (12 гласа)

Косопадът засяга милиони мъже и жени по света. Загубата на между 50 и 100 косъма на ден е част от естествения процес на регенерация на косата. Въпреки това, ако забележите, че губите коса прекомерно, възможно е да сте в присъствието на фактори, които го причиняват.

И мъжете, и жените могат да страдат от косопад или алопеция. Следователно това е един от най-често срещаните проблеми сред населението. Въпреки че настоящият пазар включва стотици терапии и лечения, предназначени да го обърнат, естествените възможности продължават да бъдат много популярни.

Причини за косопад

Наследственият косопад или андрогенната алопеция е най-честата причина в световен мащаб. Но има повече фактори, които могат да обяснят епизодите, като загуба на коса поради стрес, възраст, хормонални фактори и дефицит на биотин, желязо, протеин или цинк.

То може да бъде и следствие от странични ефекти от лекарствено лечение и заболявания, като алопеция ареата, псориазис или проблеми с щитовидната жлеза. Дори лошата грижа за косата (прекомерно гладене или използване на бои) и стегнатите прически също са причини, които трябва да се вземат предвид.

Най-доброто домашно средство при косопад

Масло от розмарин
Маслото от розмарин за грижа за косата се използва отдавна. То увеличава притока на кръв към космените фоликули на скалпа.  Маслото от розмарин има същата ефективност като миноксидил, лекарство, използвано за лечение на андрогенна алопеция. 

Как да използваме масло от розмарин?
Първо направете тест за алергия, като поставите няколко капки от маслото върху малък участък от кожата. Ако след 30 минути не видите нищо необичайно, вземете няколко капки масло от розмарин и ги поставете в ръката си. Един милилитър е достатъчен. След това го нанесете, като го масажирате в скалпа. Повторете процеса 2 пъти на ден. Оставете го да престои 20 минути, преди да го изплакнете. Резултатите могат да се видят след 30 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *