Природно средство за прочистване на черния дроб и бъбреците от токсини

Прегледи: 1 669
5/5 (13 гласа)

Черният дроб е орган, който активно участва в процеса на пречистване на кръвта ни, помага за елиминирането на токсините и натрупаните мазнини, за да гарантира по-здраво тяло. Той произвежда и отделя жлъчка, която участва в процеса на храносмилане. Той също така помага за синтеза и метаболизма на вещества като глюкоза, протеини или триглицериди, поради което е от съществено значение да работи правилно, ако искаме да гарантираме нашето здраве и благополучие.

Въпреки това, яденето на диета, богата на мазнини и захар, прекомерната консумация на алкохол или приемането на лекарства в значителни количества, в допълнение към воденето на заседнал живот, може в крайна сметка да повлияе на този орган, което прави функционирането му неадекватно.

Възпаленият черен дроб или мастният черен дроб са състояния, които показват, че този орган е болен. За неговото възстановяване е от съществено значение да направите важни промени в диетата и рутината си, в допълнение към съюзяването с някои естествени решения. Ето как да детоксикирате черния дроб и да се почувствате много по-добре.

Съставки

Сушени сливи – 2 бр
Сушени червени боровинки – 10 г
Джинджифил – 5 г
Вода – 300 мл

Начин на приготвяне

В тенджера добавяме сушените сливи, сушените боровинки, настъргания джинджифил и наливаме водата. Разбъркваме и варим за 5 минути на умерен котлон. Прецеждаме напитката и изпиваме. Пием по една чаша сутрин след закуска в продължение на 3 дни. Правим почивка от 3 дни и повтаряме процедурата. 

Сушени боровинки

Този плод съдържа хранителни вещества, наречени полифеноли, които помагат за предпазването на черния дроб от мастно чернодробно заболяване.

Джинджифил

Коренът от джинджифил има пречистващи и хепатопротективни свойства, които помагат за елиминирането на токсичните вещества, които се натрупват в нашия черен дроб. В допълнение, те също са много ефективни за предотвратяване на развитието на камъни и везикули в бъбреците.

Сушени сливи

Сушените сливи са богати на фибри и имат голямо количество вода. Така те ни помагат да предотвратим и подобрим някои чревни разстройства. Те пречистват черния дроб, червата, бъбреците в частност и целия организъм като цяло. Те ни помагат да елиминираме токсините.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *