150 пъти по-добър от лекарствата! Натуралния лек на свекърва ми за подобряване на паметта и концентрацията

Прегледи: 1 160
5/5 (11 гласа)

С течение на времето и ежедневните обстоятелства е нормално паметта и способността ни да се концентрираме да се влошават. Това ни кара да имаме проблеми с интелектуалното изпълнение или запаметяването на данни, които ще ни трябват по-късно. Тези разсейвания или трудности при фокусирането могат да ни завладеят. Въпреки това, като цяло, това е просто резултат от умствено изтощение или опит да вършите твърде много задачи наведнъж.

Женшен
Това е лечебно растение, което има стимулиращо и възстановяващо действие. По тази причина може да ни помогне да намалим чувството на умора, допринасяйки за подобряване на здравето и благосъстоянието във времена на по-голяма умора, както обикновено се случва при връщане към рутината след ваканция.

Женшенът укрепва капацитета на хора в състояние на психофизическо изтощение, намалява ефекта от умората и действа като отлично възстановяващо средство. Приемът на това растение може значително да подобри паметта, да насърчи ученето и да увеличи способността за разбиране. Това е свързано със съдоразширяващия ефект на женшена, който спомага за насърчаване на доброто кръвообращение в мозъка.

Как да го консумираме?
Женшенът може да се консумира по различни начини, благодарение на факта, че може да се намери в различни форми. Препоръката е да приемате пет до осем грама женшен на ден. Например, под формата на прах, трябва да смесите само една супена лъжица с основните си хранения. Под формата на добавка можете да приемате една до три капсули дневно, а под формата на чай можете да консумирате две до три чаши дневно.

Съвети за подобряване на паметта и концентрацията

Погрижете се за диетата си, спортувайте и спете достатъчно: въпреки че е от съществено значение за всичко в живота, ако искаме да сме здрави, и двата фактора влияят върху качеството на паметта и концентрацията. Освен това ограничете употребата на токсични вещества като алкохол или тютюн.
Занимавайте се с хобита или развлечения: занимаването на ума ви със судоку, кръстословици, търсене на думи, четене на книга или изучаване на тема, която ви интересува, ще активира когнитивните способности.
Излезте, не стойте вкъщи. Необходими са стимули. Всеки път, когато излезете навън, получавате постоянна информация, която мозъкът ви трябва да асимилира. В допълнение, поддържането на социални връзки, като например виждане на семейството и приятелите, провеждане на забавни разговори и дори стремеж да научите нещо ново всеки ден, ще помогне за упражняване на паметта и концентрацията.
Концентрацията също се тренира: когато имате нужда от нея, опитайте да се разходите известно време преди това, да поемете дълбоко въздух, да отпуснете мускулите си или дори да медитирате. Освен това е жизненоважно да имаме подходяща и спокойна учебна или работна среда, в която нищо не може да ни разсейва.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *