Разширените вени ще изчезнат завинаги! Всеки трябва да има това съкровище у дома

Прегледи: 490
5/5 (10 гласа)

Разширените вени не само ни засягат естетически, но също така е състояние, което може да доведе до различни медицински проблеми, особено тези, свързани с нашата кръвоносна система. Следователно е важно да знаем всеки малък трик, за да се грижим за тях, дори и естествените, като тези, получени от фантастичното растение алое вера.

Съставки

1 чаена лъжица гел от алое вера
1/2 чаена лъжица смлян джинджифил
1 щипка кардамон

Начин на приготвяне

Извличаме една чаена лъжица гел от алое вера и го изсипваме в буркан. Добавяме джинджифила на прах и смиламе кардамона, който добавяме към останалите съставки. Разбъркваме добре.

Начин на прием

Добавяме една чаена лъжица от сместа в чаша, наливаме 200 мл вода, разбъркваме и изпиваме. Пием два пъти на ден 10 минути преди хранене в продължение на 2 месеца.

Лечебни свойства на алое вера

Сбогом на усещането за изтръпване: Изтръпването е много характерен симптом на хората, страдащи от разширени вени, което също влияе върху качеството ни на живот и прави ежедневните и рутинни дейности по-трудни за изпълнение. Студеното алое вера има успокояващ и освежаващ ефект, който облекчава голяма част от изтръпването на краката ни.

Намаляване на умората: Всеки ден подлагаме краката си на големи усилия, което в крайна сметка води до мускулен дискомфорт, който наричаме умора. Приемайки алое вера можем да намалим тази умора благодарение на успокояващия му ефект. Освен това, ако добавим ежедневни упражнения към нашата рутина, ефектът от алое вера ще се увеличи многократно.

Анестетичен ефект: Болката, произтичаща от мускулна дилатация и задържане на течности, причинени от разширени вени, понякога е много интензивна.

Лечебни свойства на джинджифил

Подобрява кръвообращението: Джинджифилът естествено насърчава кръвообращението, което е идеално за разтваряне на фибрин (протеин, участващ в коагулационните механизми) в кръвоносните съдове и предотвратяване на проблеми с кръвообращението като разширени вени. Тези, които страдат от разширени вени, не могат да разграждат правилно фибрина, поради което вените се разширяват и подуват. В допълнение към това, това свойство прави джинджифила отличен и за предотвратяване на тромбоза, съсиреци, висок холестерол в кръвта, инфаркти и други сърдечни заболявания.

Той е противовъзпалително: Неговите противовъзпалителни свойства са отлични за намаляване на подуването на засегнатите вени и намаляване на дискомфорта, свързан с това, като болка в краката, изтръпване, тежест, спазми и др.

Той е аналгетичен: В допълнение към неговия противовъзпалителен ефект, трябва да добавим неговата аналгетична сила, която ефективно се бори с болката и дискомфорта при възпалителни състояния като разширени вени.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *