Намаляване на излишната пикочна киселина ✅ Домашно средство за премахване на подагра и камъни в бъбреците

Прегледи: 893
5/5 (12 гласа)

Какво представлява пикочната киселина?

При хората пикочната киселина е крайният страничен продукт от метаболизма на пурина. По-голямата част от пикочната киселина се разтваря в кръвта и се транспортира до бъбреците, откъдето се екскретира като урина. Човек може да се разболее, ако тялото създава прекомерно количество пикочна киселина или не я отстранява. Хиперурикемия е медицинският термин за високо ниво на пикочна киселина в кръвта. 90 до 95% от пикочната киселина се реабсорбира в бъбреците.

За какво служи пикочната киселина?

Пикочната киселина действа като стимулант на имунната система. Уратът е мощен антиоксидант, който помага за регулиране на кръвното налягане и осигурява ползи при няколко заболявания на централната нервна система поради своите антиоксидантни качества.

Мощните антиоксидантни свойства на пикочната киселина могат да неутрализират свободните радикали. Доказателствата в полза на тази концепция идват от ниските количества пикочна киселина, наблюдавани при хора с различни неврологични заболявания, като болестта на Паркинсон и болестта на Алцхаймер.

Как пикочната киселина може да се натрупа в тялото?

Когато бъбреците не са в състояние да отделят пикочната киселина, нивото на пикочната киселина в тялото се повишава. Основните фактори, които допринасят за натрупването на пикочна киселина в тялото, включват богати на мазнини диети и алкохол. Другите причини за по-високи нива на пикочна киселина в кръвта са изброени по-долу.

  • Прекомерна консумация на алкохол
  • Затлъстяване
  • Ядене на храни, богати на пурини
  • Псориазис
  • Лекарства, които намаляват имунитета
  • Ниацин или витамин B-3

Домашен лек за намаляване на излишната пикочна киселина ✅ 

Семена от целина

Омега-6 мастните киселини са в изобилие в семената от целина. Като мощен диуретик, той помага за елиминирането на излишните течности от тялото чрез укрепване на бъбреците да отделят пикочна киселина. Кръвта става по-алкална и също така намалява възпалението в тялото. Препоръчително е да пиете много вода.

Как да си приготвим чай от целина

Съставки

Семена от целина – 1 чаена лъжица
Вода – 200 мл
Сок от 1/4 лимон

Начин на приготвяне

Загряваме водата до точка на кипене и изключваме котлона. Добавяме семената от целина и похлупваме. Оставяме да престои за 10 минути, след това прецеждаме чая. Добавяме лимоновия сок и изпиваме. Пием 15 дни подред, след което правим почивка от 15 дни.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *