Ефективно прочистване на дебелото черво у дома за 1 ден

Прегледи: 1 273
4.6/5 (9 гласа)

Много хора страдат от хроничен запек, синдром на раздразнените черва, пропускливи черва и други проблеми с храносмилателната система. Тъй като дебелото черво има важна задача да елиминира отпадъците, изключително важно е да го поддържате безпроблемно.

За щастие има неща, които можете да направите, за да облекчите дискомфорта, свързан с токсини и проблеми с храносмилането в тялото, като например прочистване със сок с определени съставки, които го правят домашно прочистване на дебелото черво.

Домашното прочистване на дебелото черво може да помогне за изхвърлянето на някои от токсините в тялото ви, които биха могли да допринесат за вашия дискомфорт, и също така да предложи естествено облекчение при запек. 

Домашна рецепта за прочистване на дебелото черво

Съставки

1/2 чаша чист органичен ябълков сок
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1 чаена лъжичка сок от джинджифил
1/2 чаена лъжичка морска сол
1/2 чаша топла преварена вода

Начин на приготвяне

Налейте топла преварена вода в чаша и добавете морската сол и разбъркайте. Добавете ябълковия сок, сока от джинджифил и пресния лимонов сок. Разбъркайте. Пийте сутрин на гладно. След това вземете тази смес отново точно преди лек обяд и отново в средата на следобед. Тази процедура се прави само за 1 ден.

Пълноценните храни, като богатата на хранителни вещества ябълка, носят добро здраве, а здравото дебело черво определено носи добро здраве.

Джинджифилът е страхотен, защото намалява подуването на корема, като същевременно стимулира дебелото черво, като го предпазва от отпадъци и вредни токсини. А лимоновият сок подпомага храносмилането, детоксикацията и е с високо съдържание на витамин С, което го прави страхотен антиоксидант.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *