Чаят, който лекува всичко! Мощен антиоксидант, укрепва паметта и кръвоносните съдове

Прегледи: 432
5/5 (8 гласа)

Добрата диета може да помогне за предотвратяване на заболявания. Храненето на здравословна и разнообразна диета е от съществено значение, защото именно чрез хранителните вещества, осигурени от плодове, зеленчуци, зърнени храни и месо, тялото може да се бори срещу различни състояния.

В този смисъл има много храни, които имат полезни за организма свойства, защото концентрират голямо количество витамини и минерали. Сред тях се откроява гинко билоба, лечебна билка, която помага за забавяне на стареенето на кръвоносните съдове, загуба на паметта и способността за концентрация.

Какво е гинко билоба и какви свойства притежава?

Гинко билоба е растение, което има мощни антиоксидантни качества, които помагат за подобряване на кръвообращението чрез разширяване на кръвоносните съдове и намаляване на вискозитета на тромбоцитите. Гинко билоба помага за спиране на деменция, загуба на памет и способност за концентрация.

Какви лечебни ползи има гинко?

Сред лечебните свойства, приписвани на гинко билоба, се откроява неговата вазодилататорна активност в кръвообращението, както и неговите антиоксидантни и невропротективни свойства.

Това растение има две приложения. От една страна, едната е насочена към подобряване на свързания с възрастта когнитивен спад и качеството на живот при лека деменция. От друга страна, традиционна употреба за облекчаване на тежестта в краката и усещането за студени ръце и крака, свързани с леки нарушения на кръвообращението.

Как да консумираме гинко?

Гинко може да се консумира под формата на таблетки, екстракти или гелове. Освен това изсушените му листа се използват за приготвяне на чай или запарки.

Как да си приготвим чай от гинко билоба?

Съставки

Изсушени листа от гинко билоба – 1 супена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Добавете 1 супена лъжица изсушени листа и една чаша вода в тенджера. Оставете да ври за 5 минути, отстранете от огъня и оставете да престои 10 минути, прецедете и изпийте. Не трябва да консумирате повече от 2 чаши на ден в продължение на 1 седмица. Не подслаждайте чая, но по желание може да добавите малко мед.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *