Домашно лечение на херпес на устата! Ефективен метод

Прегледи: 525
5/5 (11 гласа)

Афтите, известни също като орален херпес, са често срещана вирусна инфекция, причинена от вируса на херпес симплекс тип 1 (HSV-1). Това състояние се характеризира с появата на болезнени мехури по или около устните. Въпреки че херпесът може да бъде неудобен и смущаващ, има няколко домашни средства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите и да ускорят процеса на оздравяване. В тази статия ще ви представим един ефективен домашен лек, за да се отървете от херпеса.

Ментово масло

Ментата има успокояващи свойства и може да помогне за намаляване на възпалението и болката, свързана с херпес. Ментолът и другите съставки в натуралното етерично масло от мента го правят антивирусно и добро домашно лекарство при лабиален херпес.

За да го използвате, добавете 2 или 3 капки етерично масло към чаша филтрирана вода, навлажнете чист памучен тампон със сместа и я нанесете върху херпеса за 30 или 40 секунди, 2 или 3 пъти на ден.

Ако имате чести или тежки епидемии, препоръчително е да се консултирате с лекар, за да получите подходящо лечение и да обсъдите възможностите за превенция. Също така не забравяйте да избягвате споделянето на лични вещи и да поддържате добра хигиена, за да предотвратите разпространението на вируса.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *