Опитайте този домашен лек за гъбички по краката и ноктите

Прегледи: 461
5/5 (8 гласа)

Гъбичките по ноктите на краката, наричани още онихомикоза, са гъбична инфекция на ноктите на краката. Най-очевидният симптом е бяло, кафяво или жълто обезцветяване на един или повече от ноктите на краката. Може да се разпространи и да причини удебеляване или счупване на ноктите. Други често срещани симптоми са деформация, отделяне на нокътното легло и дори лоша миризма.

Гъбичната инфекция на ноктите на краката може да бъде много досадна и също така сложна за лечение. Резултатите отнемат много време, за да се видят и понякога това не предотвратява връщането на болестта. Метод, който не всеки знае, е достъпен за почти всеки го има у дома.

Оцетът и неговите ефекти върху краката

Сред многото свойства на оцета се открояват противогъбичните му качества, които могат да подобрят гъбичната инфекция на ноктите на краката. В тези случаи може да се използва както бял оцет, така и ябълков оцет, но винаги в умерени количества и разреден във вода, защото може да раздразни вече възпалената кожа. Не се препоръчва при наранявания.

Накисването на краката ни в разтвор от топла вода и оцет за 10 или 15 минути на ден ще ни помогне да се преборим с инфекцията. Важно е първо да изрежете ноктите на краката си, за да има по-добър достъп на течността, също така е важно да подсушете добре краката си след това, за да предотвратите влагата.

Превенцията е едно от най-добрите лечения и затова е препоръчително да поддържате добра хигиена на ръцете и краката, да поддържате ноктите къси и да носите обувки, изработени от материали, които позволяват изпотяване. Също така избягвайте да ходите боси в басейни и мокри зони.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *