За здрави кости и стави, пийте този сироп по рецептата на баба

Прегледи: 1 084
4.9/5 (13 гласа)

Скелетната система е сложна структура, чиято основна функция е да осигурява опора и мобилност на тялото, което му позволява да има безкрайни способности. Той е свързан със връзки, сухожилия и хрущяли и, наред с други неща, пречи на производството на червени и бели кръвни клетки.

За здрави кости и стави, пийте този сироп по рецептата на баба

Съставки

Цветчета от глухарче – 250 г
Вода – 1 л
Кафява захар – 1 кг
Лимон – 1 бр

Начин на приготвяне

Изсипваме цветчетата от глухарче в тенджера и ги заливаме с един литър преварена вода. Разбъркваме добре и похлупваме тенджерата и оставяме да престои за 24 часа. Разбъркваме от време на време. След като минат 24 часа, прецеждаме течността с помощта на цедка и тензух в голяма тенджера.

Добавяме кафявата захар, разбъркваме и варим за 90 минути на умерен котлон. Измиваме добре лимона и го нарязваме на резенчета, заедно с кората. Добавяме ги към течността. Варим за още 30 минути на умерен котлон. Отстраняваме от котлона и оставяме сиропа да престои за 10 минути. Наливаме сиропа в стерилизирани стъклени буркани. Затваряме бурканите и ги съхраняваме в хладилник. Приемаме по една супена лъжица сутрин и вечер.

Въпреки че глухарчето е популярно със своите диуретични ефекти, заслужава да се спомене, че то също има хранителни вещества, които са от полза за здравето на костите.

Глухарчето осигурява минерали като калций и магнезий, и двата необходими за поддържане на плътността на костите. Неговите противовъзпалителни и детоксикиращи свойства подобряват кръвообращението и предотвратяват сърдечно-съдови проблеми.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *