Можете бързо да свалите кръвната захар с тези билки

Прегледи: 690
4.8/5 (20 гласа)

Хората с диабет трябва винаги да следят нивото на кръвната си захар, както и да се подлагат на редовни прегледи и да посещават медицински прегледи. Въпреки това, тези, които нямат това заболяване, също трябва да бъдат внимателни към гликемичните стойности, за да избегнат развитието на диабет тип 2, което се развива с течение на времето и нездравословният начин на живот увеличава риска от страдание от него.

Когато кръвните нива се повишат, панкреасът произвежда инсулин, за да ги намали, улеснявайки навлизането на глюкоза в клетките. Когато не се произвежда достатъчно или не се използва правилно, съществува риск да страдате от това заболяване.

А симптомите, които показват висока глюкоза, са: много жаден, замъглено зрение, слабост или умора, суха кожа, обилно уриниране, загуба на тегло и повишен апетит.

Поради тази причина е важно да държите захарта под контрол, за да предотвратите състоянието чрез по-добър начин на живот и съвети, дадени от лекари.

От друга страна, може да се включи консумацията на билкови отвари за регулиране на кръвната захар и предотвратяване на здравословни проблеми. След това ви казваме какви са домашните средства за понижаване на кръвната захар:

Чай от салвия (градински чай): салвията намалява нивото на кръвната захар. В допълнение, тя е идеална билка за облекчаване на храносмилателни разстройства, лечение на хормонални нарушения и намаляване на болката от ухапвания от насекоми, благодарение на антисептичното, антивирусното, противовъзпалителното, антиоксидантното и храносмилателното действие.

Чай от канела: Канелата помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Неговото В1 съединение цинаматанин стимулира инсулиновите рецептори и инхибира ензима, който ги активира. Има по-голям ефект, когато се приема на гладно или след хранене.

Чай от евкалипт: това растение има свойства, които помагат за намаляване на нивата на кръвната захар в кръвния поток.

Чай от лайка: освен че намалява възпалението и помага при стомашно-чревни проблеми, лайката помага за увеличаване на производството на инсулин, като по този начин регулира нивата на кръвната захар.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *