Майка ми не можеше да ходи от болки в коленете и костите, докато не опита този лек

Майка ми не можеше да ходи от болки в коленете и костите, докато не опита този лек
Прегледи: 5 040
5/5 (24 гласа)

Яйчената черупка е най-добрият източник на калций. Тя съдържа приблизително 40% калций, като всеки грам осигурява между 381 и 401 mg. Тъй като препоръчителната дневна доза калций е 1000 mg, само половин черупка може да задоволи нуждите ви за целия ден.

Освен калций, яйчената черупка съдържа и малки количества други минерали, като стронций, флуорид, магнезий и селен, които могат да повлияят на доброто здраве на нашите кости. Яйчените черупки съдържат основни протеини за поддържането на ставния хрущял. Цялото ни тяло се нуждае от калций, за да функционира правилно, особено нашите зъби и кости. Редовната му и адекватна консумация предотвратява появата на остеопороза, стимулира производството на клетки от костен мозък, бори високото кръвно налягане и спомага за балансирането на холестерола.

Майка ми не можеше да ходи от болки в коленете и костите, докато не опита този лек!

Може да ви интересува:  ЧАЙ за естествена профилактика на АЛЕРГИИ! Кажете сбогом на антихистамините

Може да ви интересува

Съставки

Черупки от 15-20 яйца
Вода

Начин на приготвяне

Измиваме черупките със сапун и вода, след което ги изплакваме добре под течаща вода. Добавяме черупките в тенджера и наливаме вода колкото да ги покрие. Варим за 10 минути на умерен котлон. Нареждаме черупките върху хартия за печене и ги оставяме да изсъхнат. След това смиламе черупките в кафемелачка и ги пресяваме в стъклен буркан, който затваряме с капачка.

Начин на прием

Дневната доза е 1 чаена лъжица, разделена на 3 приема. Приемайте по време на хранене с малко вода. Приети по този начин, яйчените черупки се усвояват лесно от организма, тъй като химичният им състав е почти идентичен с този на човешките кости и зъби.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *