Намаляване на излишната пикочна киселина ✅ Естествен начин за лечение на подагра

Прегледи: 1 471
5/5 (11 гласа)

Пикочната киселина е химическо вещество, което тялото ни произвежда, когато метаболизира пурини, органично съединение, което се появява в тялото ни чрез храната, която ядем. Обикновено пикочната киселина се елиминира естествено чрез нашата урина, но когато не можем да изхвърлим нормалните количества от нея, настъпва хиперурикемия. Това заболяване се състои в страдание от прекалено високи нива на пикочна киселина в кръвта, което може да причини симптоми като пристъп на подагра.

Хората, които страдат от това заболяване, трябва да бъдат особено внимателни с храните, които консумират, поради което мнозина в крайна сметка изпитват съмнения и страх от консумацията на съставки като лимон, тъй като често се смята, че високото съдържание на киселина може да влоши заболяването. Вреден ли е обаче лимонът за пикочната киселина? По-долу ще разберем дали е възможно да се намали пикочната киселина с лимон и каква е точната връзка между лимона и пикочната киселина.

Лимонът има пречистващ и дезинфекциращ ефект, който ускорява елиминирането на различни токсини, натрупани в тялото ни, включително пикочна киселина. Неговото алкално свойство спомага за подобряване на симптомите на това заболяване като пристъпи на подагра, тъй като улеснява изхвърлянето на вещества като соли на пикочна и оксалова киселина чрез урината.
Неговото богатство на киселини помага за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците, дължащи се на урати, и освен това ускорява тяхното разтваряне, ако се появят.

Ябълката друг чудесен плод за борба с хиперурикемията, тъй като има и алкални свойства, които стимулират производството на солна киселина и по този начин неутрализират високите нива на пикочна киселина.

Инфузия от лимон и ябълка за пикочна киселина

За да приготвим този чай ще ни трябва:

Съставки

1 чаша вода
кора от половин лимон
1 ябълка

Начин на приготвяне

Нарежете една ябълка на парчета и я варете в тенджера с кората на половин лимон и чаша вода за 20 минути. Прецедете напитката и я пийте малко по малко, като отпивате на малки глътки, за да ускорите процеса на храносмилане. Пийте веднъж на ден.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *