За здрави кости и стави! Само една чаена чаша на ден

Прегледи: 368
5/5 (7 гласа)

Болката в костите е дискомфорт или вид чувствителност, която може да се изпита в една или повече кости, въпреки че най-честите случаи се срещат в части на тялото като ръцете, краката или коленете. Това състояние може да бъде придружено от умора, скованост на ставите или чупливост на костите и е необходимо медицинско мнение, тъй като може да е основен симптом на по-сериозни заболявания или състояния. В много случаи, в допълнение към медицинското лечение, някои природни средства могат да бъдат използвани за облекчаване на пациента и подобряване на благосъстоянието му.

Сред най-добрите домашни средства за болки в костите трябва да се спомене фитотерапията като чудесна естествена алтернатива. Това се състои в използването на определени лечебни растения, които са особено добри за намаляване на болката и възпалението, както и за подобряване на състоянието и подвижността на ставите и забавяне на износването и разкъсването на костите. Тези растения могат да се използват като инфузия или като лапи, прилагани външно върху болезнената област.

Можете да се възползвате от великолепните свойства на полския хвощ, за да се опитате да намалите болките в костите. Това растение насърчава създаването на костна тъкан и ускорява възстановяването на фрактури и пукнатини, поради което е отличен вариант за тези, които страдат от остеопороза.

Пригответе запарка, като добавите чаена лъжичка изсушен хвощ към всяка чаша вода, оставете водата да заври и след това я оставете да се накисва за няколко минути. Прецедете получената течност и подсладете с малко захар или мед, ако искате да има по-приятен вкус. Можете да пиете по една чаша на ден, докато забележите подобрения.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *