За здрави кости и стави! Само една чаена чаша на ден

За здрави кости и стави! Само една чаена чаша на ден
Прегледи: 516
5/5 (7 гласа)

Болката в костите е дискомфорт или вид чувствителност, която може да се изпита в една или повече кости, въпреки че най-честите случаи се срещат в части на тялото като ръцете, краката или коленете. Това състояние може да бъде придружено от умора, скованост на ставите или чупливост на костите и е необходимо медицинско мнение, тъй като може да е основен симптом на по-сериозни заболявания или състояния. В много случаи, в допълнение към медицинското лечение, някои природни средства могат да бъдат използвани за облекчаване на пациента и подобряване на благосъстоянието му.

Сред най-добрите домашни средства за болки в костите трябва да се спомене фитотерапията като чудесна естествена алтернатива. Това се състои в използването на определени лечебни растения, които са особено добри за намаляване на болката и възпалението, както и за подобряване на състоянието и подвижността на ставите и забавяне на износването и разкъсването на костите. Тези растения могат да се използват като инфузия или като лапи, прилагани външно върху болезнената област.

Може да ви интересува:  Прочистване на кръвта от токсини и елиминиране на разширените вени

Можете да се възползвате от великолепните свойства на полския хвощ, за да се опитате да намалите болките в костите. Това растение насърчава създаването на костна тъкан и ускорява възстановяването на фрактури и пукнатини, поради което е отличен вариант за тези, които страдат от остеопороза.


Може да ви интересува

Пригответе запарка, като добавите чаена лъжичка изсушен хвощ към всяка чаша вода, оставете водата да заври и след това я оставете да се накисва за няколко минути. Прецедете получената течност и подсладете с малко захар или мед, ако искате да има по-приятен вкус. Можете да пиете по една чаша на ден, докато забележите подобрения.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *