Как бързо да свалим кръвното налягане по естествен начин

Прегледи: 1 008
5/5 (7 гласа)

Някои средства за бързо понижаване на кръвното налягане са ежедневни упражнения, умерена консумация на сол, намаляване на алкохола, ядене на храни, богати на калий, управление и намаляване на стреса, консумация на черен шоколад и какао, не пушене, следене на теглото и пиене на сок от лимон и др.

Склонността към високо кръвно налягане или хипертония е едно от най-често срещаните състояния в света, което се дължи отчасти на начина на живот, придобит през последните десетилетия. Заседналият начин на живот, диетата с високо съдържание на мазнини, стресът или дори генетичното наследство могат да повлияят и да направят тялото ви така, че кръвното налягане да е по-високо от нормалното. Ако това се случи, имате по-висок риск от сърдечно заболяване или инсулт.

Въпреки това, въпреки че е необходимо лекарско внимание в случай на високо кръвно налягане, има поредица от съвети, които можете да използвате в ежедневието си, за да понижите постепенно кръвното си налягане и, ако имате склонност да бъде високо, да помогнете за поддържане по-стабилно е.

Как бързо да свалим кръвното налягане по естествен начин

Пийте лимонов сок
Препоръчваме Ви да пиете достатъчно течности, тъй като за бързо понижаване на кръвното налягане е необходимо да помогнете на артериите да се разширят и свият добре, така че е необходима добра хидратация. Диуретичните и хидратиращите свойства на водата и соковете ще бъдат от полза за регулиране на напрежението в артериите.

Сред соковете силно препоръчителен е лимоновият сок, тъй като съдържа много калий, който е полезен за правилното функциониране на артериите. Лимонът е една от любимите храни за предотвратяване на това заболяване, тъй като е антиоксидант и пречистващ. В допълнение, това е плод, който съдържа витамин B, способен да предотврати сърдечна недостатъчност.

Как да приготвите лимон за понижаване на високо кръвно налягане?

Препоръчваме ви да консумирате лимонов сок, разреден в 250 милилитра вода всяка сутрин, за да противодействате на хипертонията. Може да се използва и като съставка в различни рецепти, за да ви помогне да контролирате тази тиха болест.


ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *