Пролетната билка, която подобрява храносмилането и елиминира чревните паразити

Прегледи: 463
5/5 (12 гласа)

Люлякът, чието научно име е известно като Syringa Vulgaris, е растение с красиви цветя, което принадлежи към семейство Oleaceae и е родом от Азия и Европа и обикновено цъфти през пролетта. Той е много известен и очарователен със своята прекрасна миризма и люлякови цветя, както показва името му, а понякога и бели. Те са били използвани не само като декоративно растение, но и много полезни за здравето поради добрите свойства, съдържащи се в листата, кората, цветя и плодове.

Запарките от листата, кората и цветовете му са много добри за лечение на ревматизъм, а от плодовете му са много добри за приготвяне на сокове и конфитюри, които служат като диуретик.

Ползи и свойства

Прочиства тялото
Люлякът съдържа много добро и ефективно масло за пречистване на тялото, особено за премахване на червеи или паразити от тялото ни. Това е основно противоглистно средство, което е перфектно противоглистно средство, което помага като очистително за тялото. Само нанасяне на малко върху кожата или вдишване на мощните съединения, които съдържа, е достатъчно, за да стимулира вътрешните ефекти.

Елиминира гъбичките
Това растение, благодарение на добрите свойства, които съдържа, помага като противогъбично средство, което означава, че унищожава гъбичките, които могат да се намерят в тялото ни и елиминира гъбичните инфекции. Всичко това се дължи на естествените свойства, които съдържа, обикновено извлечени от неговото масло.

Ефективен за поддържане на добра кожа, предотвратяване на преждевременно стареене
Благодарение на доброто масло, което люлякът трябва да съдържа и стягащите си свойства, той ни помага да тонизираме кожата на тялото си, да подобрим външния й вид и да ви накара да се почувствате по-млади. Прилагането на маслото е много добро за премахване на бръчки и отлично за възрастовите линии, както и за укрепване при намаляване на отпуснатата кожа и борба със симптомите на преждевременно стареене.

Помага за намаляване на треската
Благодарение на добрите си свойства, съдържащи се в маслото, то е отлично противовъзпалително средство, идеално за понижаване на температурата и облекчаване на всички ефекти, които причинява. От друга страна, той също помага да започне процес на възстановяване и дава на имунната система добра почивка, от която се нуждае.

Грижа за кожата
Както вече знаем, люлякът има полезно масло, което е отлично за здравето ни, ефективно помага при проблемите, които имаме по кожата си, като обриви, изгаряния, порязвания, инфекции, отворени рани и др. Благодарение на своите благоприятни и полезни свойства като стимулант и антиоксидант, той помага за процеса на кръвообращението най-вече когато имате драскотини, натъртвания или порязвания. Маслото не само ни помага при рани, но също така помага за подобряване на растежа на нови клетки и увеличаване на скоростта на кръвообращението.

Подпомага имунната система
Като добро масло от това растение, то помага за стомашно-чревната и дихателната система, маслото помага за предотвратяване на патогенни атаки, които се предават по въздуха.

Намалява стреса
Чрез вълшебната миризма, която съдържа люляковото масло, е от съществено значение да се премахнат последиците от стреса. Подобно на други масла, простото вдишване на миризмата му помага на лимбичната система, което намалява нивата на хормоните на стреса в тялото ни и създава усещане за спокойствие. От друга страна, помага за по-добър сън и по-ниски нива на депресия, като по този начин намалява риска от хронични заболявания.

Как да приемаме запарка от люляк за подобряване на храносмилането и елиминиране на чревни паразити

Една супена лъжица ситно нарязани листа се накисват в продължение на един час в 1/2 л вряща вода. Прецежда се и се пие по 1 кафена чашка 4 пъти дневно преди ядене в продължение на 7 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *